El PSC considera que el baròmetre «confirma la manca de projecte» del govern de Terrassa

Vega ha titllat Ballart de ser un "alcalde influencer més pendent de la seva popularitat que de gestionar la ciutat"

Primer secretari del PSC de Terrassa, Alfredo Vega.
Primer secretari del PSC de Terrassa, Alfredo Vega. | Cedida
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 14:18h
Després de fer-se pública l'última onada del baròmetre municipal de Terrassa, el principal grup a l'oposició ha volgut fer una valoració de les dades. En roda de premsa, el primer secretari i portaveu del PSC de Terrassa, Alfredo Vega, ha alertat d'algunes de les xifres que recull la valoració feta per la ciutadania l'any 2021. 

La principal crítica dels socialistes al govern de Tot per Terrassa i ERC és la falta de projecte. El 36,6% de la població no identifica cap actuació positiva de l’Ajuntament en el darrer any, "això confirma la gravetat de manca de projecte de l’equip de govern", ha manifestat Vega qui ha afegit que "en un moment de reconstrucció no tenim idees ni pel present ni pel futur". 

La gran majoria de la ciutat pensa que la ciutat està igual o pitjor que l’any passat. "Hi ha la percepció que la ciutat no millora amb aquest equip municipal, que no té plans. La ciutadania està desilusionada amb la gestió de Ballart al capdavant, que està més pendent de la seva popularitat a les xarxes que de gestionar la ciutat", ha sentenciat el primer secretari del principal partit a l'oposció. 

El PSC ha posat especial èmfasi en el fet que les actuacions més negatives expressades perl a ciutadania són la neteja i la inseguretat. "Eren la gran promesa de l'equip de govern autoanomenat del canvi". Vega ha admès que s'han posat més recursos econòmics en aquestes matèries però "la situació no ha varitat perquè els pocs canvis que s'han fet han estat desafortunats". 

En aquest sentit, Vega ha expressat que la sensació d'inseguretat s'està aporderant de la ciutadania i exigeix al govern que "hauria de solucionar la delinqüència i l’economia perquè la llibertat comença a estar qüestionada. És per això que el portaveu municipal ha demanat TxT i ERC "es posin les piles i ens trobarà de la mà" per treballar en positiu i millorar el present i futur de Terrassa. 

Una altra dada que han destacat és la falta d'acompanyament a la ciutadania durant la pandèmia. Segons dades que han aportat els socialistes, el 48,5% de la ciutadania que trucava a l’ajuntament al 2020 no rebia resposta. "Vam estar més pendents de les xarxes que de fer un acompanyament", ha afegit Vega. 

Finalment des del PSC han qüestionat la necessitat de saber quin és el coneixement que té la ciutadania dels regidors. "És una dada interessant a nivell electoral però no sé si aporta a alguna cosa a la gestió de la ciutat tenir un alcalde influencer". 
 

Baròmetre Municipal by naciodigital on Scribd