Ona Martínez, candidata d'ERC Terrassa a les eleccions municipals

L'assamblea local l'ha escollit aquest dilluns al vespre per davant del seu competidor, Carles Caballero

Assemblea d'ERC Terrassa on s'ha escollit la nova candidatura.
Assemblea d'ERC Terrassa on s'ha escollit la nova candidatura. | ERC
07 de febrer del 2022
Actualitzat el 10 de març a les 10:38h
ERC Terrassa ja té el candidat a les eleccions municipals del maig del 2023. Ona Martínez s'ha imposat a Carles Caballero en l'elecció de l'assemblea local del partit republicà en una votació en format primàries aquest dilluns al vespre. Cap dels dos però, han pogut assistir presencialment a l'assemblea per motius de salut i personals. Martínez ha rebut el 58% dels suports amb més avals de la militància (33) davant dels 26 de Caballero i també ha aconseguit mobilitzar més el vot de l'assemblea (63) per davant dels 42 de Caballero. 

En el seu discurs, Martínez s'ha mostrat ferma. La candidata més ben vista per Oriol Junqueras ha afirmat que "l'objectiu és clar: guanyar per assolir l'alcaldia de Terrassa", ha dit per via telemàtica. "Volem guanyar i continuar transformant la ciutat". "El nostre és un projecte col·lectiu bebent de la feina feta durant molts anys a peu de carrer per construir un present i un futur millor". 

Per Martínez, la política que ella defensa és la política honesta, més humana i més propera. "Governem i governem bé. El nostre ADN és canviar les coses per continuar avançant amb el bé col·lectiu al centre". Des d'ERC "treballem per construir una ciutat on tothom hi pugui viure amb dignitat, llibertat i qualitat de vida".  

Ona Martínez (Terrassa 1992), és tècnica en Comunicació i actualment ocupa la regidoria d'Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i famílies, Qualitat Democràtica, Transparència i Qualitat, Tecnologia, Plans i Projectes, Ciutadania i Convivència, Memòria Històrica i Drets Humans al govern de Terrassa. Graduada en Comunicació Audiovisual per la UPF i amb un Màster en Comunicació Política i Institucional per la Barcelona School of Management també a l'UPF, Martínez va ser tècnica de premsa i comunicació i community manager a Esquerra Republicana de Catalunya abans de presentar-se com a número quatre a les llistes electorals d'ERC Terrassa l'any 2019. 

D'aquesta manera Martínez substituirà al cap de llista Isaac Albert, que ho ha estat des de l'any 2007. Un canvi que ell mateix va anunciar el passat estiu i que el partit ho considera "d'especial rellevància". De fet, el mateix Albert ha volgut felicitar la seva successora a qui ha dit que té la preparació i el coneixement per encapçalar el projecte polític. "és un camí ple de dificultats però apassionant", ha afirmat. Albert ja va dir el passat estiu que no es tornaria a presentar. "Anunciar-ho a l'equador de mandat és un bon moment per donar marge al nou relleu i deixar llesta la pròxima candidatura", va dir aleshores. 
 
Després de no haver estat escollit alcaldable de Terrassa, Caballero també ha desitjat "tota la sort del món a l'Ona". "Serà la meva candidata", ha reflexionat en una piulada on s'ha mostrat orgullós del procés de primàries que s'ha fet al partit. No obstant això, ha anunciat que una vegada finalitzi el mandat, Caballero deixarà la primera línia de la política. "Ha estat un honor i mantindré la dedicació i la paraula fins al darrer dia". 
 
Per la seva part, la presidenta de la secció local d’Esquerra Republicana de Terrassa, Xènia Albà, ha volgut posar en valor el bon funcionament del procés de primàries. "Avui hem culminat el procés de primàries per l’elecció de cap de llista. Gràcies a les dues persones que han fet un pas endavant, per demostrar que a ERC tenim talent i persones preparades i disposades a encapçalar el nostre projecte".

En els últims comicis locals (2019), la secció local d'ERC va aconseguir els seus millors resultats a la ciutat amb cinc regidors que li van permetre pactar amb Tot per Terrassa i governar la ciutat després de 40 anys d'alcaldes socialistes. 

Ara, un cop definida la persona que encapçalarà la llista, té l’encàrrec junt amb la secció local de començar a treballar en la llista electoral que haurà de defensar la feina realitzada per Esquerra Republicana des del govern de la ciutat durant el present mandat i els nous projectes de futur per Terrassa i la seva gent.