Ullastrell dobla la recollida selectiva amb la posada en marxa del porta a porta

En un any s'ha passat del 43% al 88,76%

Un operari traient una bossa d'escombraries del cubell de la fracció orgànica.
Un operari traient una bossa d'escombraries del cubell de la fracció orgànica. | ACN
A.M
15 d'octubre del 2021
Actualitzat el 18 d'octubre a les 14:10h
La recollida porta a porta ha estat un èxit a Ullastrell (Vallès Occidental). Des de la seva posada en marxa, ara fa just un any -el 14 d'octubre del 2020- la recollida selectiva del municipi ha passat del 43% al 88,76%.

Segons les dades facilitades per l'Ajuntament, la posada en marxa d'aquest mètode de recollida de residus també ha tingut un impacte positiu pel que fa als impropis de la fracció, és a dir, tot allò que es llença al cubell orgànic però que no hi hauria d'anar. Si abans de la posada en marxa del porta a porta significava el 13% dels residus, ara és del 3%. 

Des del consistori asseguren que les bosses compostables han ajudat a millorar aquesta dada així com la recollida porta a porta i la corresponsabilitat que comporta el servei. La mitjana de la comarca actualment està al 14% d'impropis.

Durant aquest any de porta a porta a Ullastrell s'han generat 696.340 tones de residus, això correspondria a 273,11 quilos per habitant i any, una dada per sota de la mitjana comarcal, però encara queda feina de sensibilització per generar menys residus. Així, Ullastrell ja es troba entre els 15 municipis que més reciclen de Catalunya i el segon de la comarca, per darrere de Matadepera.