El carilló del MNACTEC interpretarà 14 peces per la Diada Nacional de Catalunya

Serà a les 12 hores i es podrà seguir des del carrer o des de la terrassa del MNACTEC

Carrilló del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa.
Carrilló del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa. | MNACTEC
A.M
10 de setembre del 2021
Actualitzat el 29 de setembre a les 10:45h
Aquest dissabte 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, el carillonista Blai Ciurana oferirà una audició al carilló del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). 

Aquell dia el Museu ofereix aquell dia jornada de portes obertes i l’audició es podrà seguir a les 12 hores des del carrer o des de la terrassa del MNACTEC. És una activitat gratuïta i no cal reserva.

En total catorze peces d'un recital de música popular que inclou L'emigrant (A. Vives), El cant dels ocells, La filadora, El ball de Sant Ferriol, Galop de cortesia, L'hereu Riera, El patatuf, El gegant del pi, En Pere Gallerí, La presó de Lleida, L'Empordà (E. Morera), L'estaca (Ll. Llach), El cant de la Senyera (Ll. Millet), i Els Segadors (F. Alió). 

El carilló del MNACTEC és un objecte de gran valor històric i patrimonial que consta de 13 campanes de bronze afinades en escala cromàtica i amb un pes total de 1.367 kg. Fou construït l’any 1927 a Leipzig (Alemanya) per la casa fonedora Vortmann-Mabilon i va estar instal·lat al Palau de la Generalitat fins l’any 1976, quan se’n va col·locar un de nou.

A partir de 1976, aquest carilló es desmuntà i, més tard, l’any 1993 fou traslladat al MNACTEC, que es feu dipositari de l’objecte. Posteriorment, l'any 2000, el carilló va ser restaurat i incorporat a l'entrada del Museu, amb la intenció de convertir-lo en un element singular de la ciutat de Terrassa.