incendis

Terrassa, en Alfa 3 per risc màxim d'incendi

El risc d'incendi és alt o molt alt a tota la comarca del Vallès Occidental

per Marta Casas, Terrassa | 11 d'agost de 2021 a les 07:55 |
Un incendi, aquest estiu de 2021 | Bombers de la Generalitat
El Cos d'Agents Rurals han activat avui el Pla Alfa 3, el màxim d'alerta per risc d'incendis, a 279 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha Terrassa. El Pla Alfa determina les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals, i avui s'ha activat en els seus diversos nivells a totes les comarques catalanes. Al Vallès Occidental, el risc d'incendi és alt o molt alt.
 

Què implica cada nivell del Pla Alfa?


El nivell 1 del pla desplegat pels Agents rurals implica una vigilància prioritària dels incendis forestals per davant d'altres tasques que són competència d'aquest cos. Així, es controlen columnes de fum en terrenys forestals i no forestals a menys de 500m de zones forestals, identifiquen els autors dels focs, han de fer apagar els focs en cas de perill i fan control sobre llocs predeterminats d'especial risc.

Pel que fa al nivell 2, que suposa una vigilància exclusiva dels incendis forestals, a més de dur a terme les tasques del nivell 1, també controlen la circulació de vehicles per zones forestals predeterminades, es posen en marxa punts de guaita estratègics i es controlen, també, abocadors predeterminats.

El Pla Alfa 3 és el més alt dins el procediment operatiu del Cos d'Agents Rurals, i implicarà la prohibició total d'encendre foc en terrenys forestals o en una franja de 500 metres al seu voltant, incloses les barbacoes de les àrees de lleure, la suspensió de les autoritzacions excepcionals per fer foc i la restricció de la pràctica d'activitats esportives, treballs forestals i activitats agrícoles.

 

Participació