Així serà el futur parc de la República, el nou gran «pulmó verd» de Terrassa

Els detalls del projecte, que s'enllestirà el 2025, s'han presentat aquest dimecres coincidint amb el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República

El projecte contempla la plantació de més de 600 arbres per sumar zones ombrívoles.
El projecte contempla la plantació de més de 600 arbres per sumar zones ombrívoles. | Ajuntament de Terrassa
15 d'agost del 2021
Un nou pulmó verd al nord de Terrassa per convertir la ciutat en un referent en espais verds i així millorar la vida dels veïns. És així com l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha definit el futur parc de la República, un espai de 35.000 metres quadrats, que s'enllestirà el 2025 i suposarà una "connexió amable" entre dues artèries com són l'avinguda de Béjar i la rambla de Francesc Macià.

Les obres començaran el març del 2022 i acabaran a l'estiu del 2025 després de tres fases de construcció i amb un pressupost total de 4,67 milions. Així, segons el batlle, el que actualment és una gran esplanada amb centenars d'aparcaments es convertirà en un "espai per conviure amb un alt valor paisatgístic".
 

Estat actual del solar on es construirà el futur parc de la República. Foto: Roger Navarro


El projecte contempla la integració dels equipaments ja existents -el centre cívic i la zona esportiva de Sant Pere Nord- amb la construcció d'un edifici de vestidors i un edifici amb dues sales polivalents per a usos culturals, així com quatre espais de joc, una bassa de 610 metres quadrats que s'omplirà amb aigua recollida en canals, un hort urbà de 500 metres quadrats gestionat per l'Ajuntament i la plantació de prop de 600 arbres, com oliveres, til·lers i ametllers.


 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la presentació del futur parc de la República. Foto: Roger Navarro


El futur parc de la República constarà de quatre zones de joc, tant per a infants com per adolescents. Tal com ha detallat Busqué, aquestes conformen una oferta lúdica "interessant i innovadora". Així, tot i que hi ha jocs clàssics com gronxadors, molles o un sorral, també s'hi trobarà dues excavadores amb sorra, una estructura de troncs i torres de més de vuit metres amb tobogans de tirabuixó. També hi destaquen els jocs per a persones amb capacitats diverses, com un gronxador amb capacitat per a cadira de rodes.
 

El futur ocuparà un espai de 35.000 metres quadrats entre l'avinguda de Béjar i la rambla Francesc Macià. Foto: Roger Navarro


Visiblement emocionat, el president de l'Associació de Veïns de Sant Pere Nord, Jaume Ábalos, ha remarcat el nom del parc pels valors que n'emanen, i és que, ha assegurat "s'ha lluitat molt per aconseguir fer-lo realitat". En aquest sentit, ha reconegut que els veïns se senten "orgullosos i contents" i ha celebrat que "donarà aire a un barri amb molta densitat de població".