L'hospital MútuaTerrassa prohibeix les visites a tots els pacients ingressats

La mesura arriba per l'evolució epidemiològica amb l'objectiu de "garantir la seguretat dels hospitalitzats i professionals", apunten des del centre

Façana principal de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT).
Façana principal de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT). | Joaquim Albalate
Redacció
15 de juliol del 2021
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha pres una dràstica decisió al règim de visitesdavant l'empitjorament dels indicadors epidemiològics. Des d'aquest divendres 16 de juliol, el centre no permet que els pacients ingressats rebin visites ni de familiars ni acompanyants. La mateixa mesura es va prendre per últim cop a finals d'octubre del 2020.

Des de l'hospital al·leguen la decisió tenint en compte "l'evolució epidemiològica i per tal de garantir la seguretat dels pacients i professionals de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT)". La restricció ja existia en el cas dels ingressats per Covid-19, tant a planta com a l'UCI.

Tot i això, hi ha excepcions en casos molt concrets. En el cas dels ingressos de pediatria, un sol tutor legal durant tot l'ingrés podrà acompanyar el pacient les 24 hores del dia. En el cas dels menors de 18 anys o ingressats a Pediatria, "les circumstàncies concretes seran valorades pels responsables
de planta", confirmen des del centre.

78509
A la sala de parts i a planta de maternitat, la mare podrà tenir un acompanyant, que haurà de ser el mateix durant tot l'ingrés i limitant al màxim les sortides del centre. 

En el cas dels pacients de l'UCI sense Covid-19 podran rebre la visita d'un familiar o acompanyant durant 15 minuts el primer dia d'ingrés a l'àrea de crítics. Pel que fa als pacients de cirurgies programades, només podran ser acompanyats en el moment de l'ingrés en cas de ser persones dependents. Fora d'aquests casos especials, la resta de pacients no podran ser acompanyats dins de l’hospital. Per a casos específics, caldrà preguntar al metge de referència.