Festa Major de Terrassa

Fotos | Aquest és l'innovador cartell de la Festa Major de Terrassa

S'hi representa un diable, en què les banyes són edificis emblemàtics de la ciutat i la boca representa la "pluralitat"

per Marc Solé, Terrassa | 8 de juny de 2021 a les 13:06 |
Cartell de la Festa Major de Terrassa, obra de Cristina Santos. | Ajuntament de Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Festa Major de Terrassa 2021 ja té cartell. De fet, no n'hi ha un, sinó que enguany, en seran quatre. Els dissenys, que formen part d'una mateixa obra, han estat presentats aquest dimarts a l'Ajuntament per la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, acompanyada de la seva dissenyadora, Cristina Santos.

La creadora, alumna de 26 anys del grau superior en Gràfica Publicitària de l'escola municipal d'Art i Disseny, ha explicat que és un treball "minimalista, amb un missatge directe i un estil juvenil". Tenint en compte que són quatre dissenys, ha dit que "un no treballaria bé sense l'altre".Els quatre cartells, cada un amb un color, representen la cara d'un diable, element característic de la ciutat, amb unes banyes -representades pel Monument de la Dona Treballadora, la Masia Freixa, les xemeneies i la Torre del Palau-, uns ulls dins les paraules "festa" i "major", i una boca que canvia en cada cartell per representar la "pluralitat de la gent". 
 


Pel que fa al repertori cromàtic, Santos ha explicat que els cartells són d'uns colors "molt vius, que inciten a la festivitat, a l'alegria i al positivisme". Per a Boladeras, és un treball "molt dinàmic" que "donarà molt de joc". La creació guanyadora ha sortit d'una col·laboració entre l'Ajuntament de Terrassa i l'escola municipal que enguany compleix 18 anys.Després d'una festa major 2020 fortament condicionada per la pandèmia, aquest any s'espera que la cita recuperi una certa normalitat. Fins ara ja s'han anunciat la ubicació dels concerts del Jove, de les activitats infantils, de les celebracions de cultura popular i l'exposició, que tindrà lloc a la Fira del 20 de juny a l'1 de juliol. La resta de la programació s'anunciarà en els pròxims dies. Segons Boladeras, serà "el màxim de presencial possible, però amb algunes restriccions".

 

 

Participació