Reforçar la policia municipal i reduir les desigualtats entre barris, les propostes del PSC per millorar la seguretat a Terrassa

Els socialistes proposa crear una unitat especialitzada en seguretat ciutadana i control de masses

Redacció
26 de maig del 2021
Actualitzat el 27 de maig a les 12:35h
El grup municipal del PSC a Terrassa presentarà al ple de maig de una proposta per millorar la seguretat als barris de Terrassa des de dos flancs: per una banda, el reforç de la Policia Municipal, i per altra, l'adopció de mesures socioeducatives per disminuir les desigualtats entre barris.

Davant d'un augment dels actes violents i incívics dels últims mesos, el regidor Javi García reclama de donar una solució urgent a aquesta problemàtica: "No pot ser que hi hagi veïns que tinguin por a sortir al carrer ni que cada setmana els policies siguin agredits quan acudeixen a algun servei".

En aquest sentit, els socialistes aposten per reforçar la Unitat de Suport Operatiu i Prevenció (USOP) amb més efectius i recursos per convertir-la en una  unitat especialitzada en seguretat ciutadana i control de masses. El PSC recorda que ciutats com l'Hospitalet, Badalona o Sabadell ja compten amb un grup d'actuació similar. En la mateixa línia, demanen agilitzar la compra de cascs pels agents i la implantació de les càmeres unipersonals anunciades pel govern municipal.

Paral·lelament el grup municipal socialistes creu que s'ha d'abordar la problemàtica des de l'àmbit socioeducatiu, i és que reduir les desigualtats, defensen, serviria per assolir una ciutat més segura. Per això posen com a exemple les diferències entre Ca n'Anglada, on afirmen que un 64% dels joves no tenen estudis postobligatoris i la renda mitjana és la meitat que la del Centre, on el percentatge és redueix en més d'una tercera part. Aixì, segons García, "és insostenible". Per això, lamenten que el Govern no hagi engegat el projecte de Barris Soatenible, aprovat fa mig any pel ple.

Altres propostes

A banda d'aquesta proposta, el PSC Terrassa porta al ple ordinari de maig propostes per a l'adhesió de la ciutat a un programa que pretén defensar els animals de les víctimes de violència de gènere, així com una per recuperar els concerts de gran format a la ciutat o per combatre l'impacte que ha tingut la pandpemia en la salut mental i emocional dels infants i adolescents.