El govern surt a la defensa de Boladeras: «La contractació de l'Elixir és totalment legal i transparent»

L'executiu acusa el PSC d'acusacions "infundades, tergiversacions i falsedats" i anuncia possibles mesures legals

L'actriu i regidora de Cultura, Rosa Boladeras.
L'actriu i regidora de Cultura, Rosa Boladeras. | A.M
Redacció
27 d'abril del 2021
Actualitzat a les 20:48h
El govern municipal de Terrassa ha sortit a la defensa de Rosa Boladeras després que l'adjudicació del festival Elixir de poesia del 2020 hagi tornat a la primera plana de la polèmica per l'inici d'un expedient sancionador contra l'actual regidora de Cultura.

En un comunicat al qual ha tingut accés LaTorre, l'executiu acusa el principal partit de l'oposició, el PSC d'"acusacions infundades, tergiversacions i falsedats" per fer efectiva una "persecució partidista" a Boladeras. Aquest matí, en roda de premsa, els socialistes han demanat el cessament de la regidora. 

Després d'aquesta demanda, el regidor Javier García ha apuntat que si no es duu a terme "Ballart serà còmplice de les irregularitats" i ha criticat que el govern municipal es nega a publicar el contingut de l'informe de la síndica "vulnerant així les Normes Reguladores de la Bústia Ètica". També ha assegurat que la regidora "es va negar a col·laborar amb la investigació".

Al mateix text, el govern assegura que la contractació del festival Elixir és "plenament legal i transparent" i descarta qualsevol irregularitat. En aquest sentit, apunta que l'expedient administratiu corresponent "ha passat tots els controls interns i incorpora els informes
que acrediten que ha estat tramitat d’acord amb la normativa legal vigent".

A més, afegeix que Rosa Boladeras no va contractar el festival de l'Elixir, sinó que "es va abstenir" per no cometre cap irregularitat legal. En aquest context, manifesten el seu "suport polític i personal" a Boladeras contra un "assetjament polític absolutament rebutjable i un intent de desacreditar el prestigiós festival Elixir". Per això, anuncia que emprendrà les accions legals que consideri per "tergiversacions i acusacions abusives i injustes".

La polèmica va sorgir setmanes enrere després d'un informe de la síndica de Terrassa, Isabel Marquès, basat en una denúncia anònima rebuda a la Bústia Ètica en què s'assegurava que Boladeras hauria incomplert el codi ètic del Consistori en l'adjudicació de l'organització del Festival Poètic de Terrassa, l'Elixir, a l'entitat Elixir Poètic per valor de 30.000.