1 de 10
Ciència i Tecnologia

Èxit en els últims assajos del coet Bondar, el més potent de Catalunya i creat Terrassa

Amb el projecte, alumnes de la UPC aspiren a superar el rècord d'altura per una aeronau llançada des de l'Estat

El coet està creat pel grup Cosmic Research, conformat per 15 alumnes de l'ESEIAAT. | ESEIAAT-UPC
per La Torre del Palau, 6 d'abril de 2021 a les 11:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup Cosmic Research, conformat per 15 alumnes de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de la UPC de Terrassa (ESEIAAT) ha finalitzat amb èxit les proves del coet Bondar, que han tingut lloc a Centro de Experimentación d'El Arenosillo, a Huelva.

Les proves han consistit a recrear les operacions de compte enrere abans del llançament. Així, han executat quatre assajos durant més de 30 hores per practicar la validació del sistema aeri i del terrestre, la compatibilitat de la plataforma de llançament amb el terreny i la vinculació de la telemetria.


L'entitat Cosmic Research va néixer el 2016 amb l'objectiu de construir, amb tecnologia pròpia, un coet suborbital català amb el qual arribar als límits de l'atmosfera, a 11 quilòmetres d'altura. Fins ara s'han realitzat 30 llançaments, s'han construït i llançat tres coets, 80 satèl·lits.
 

El Bondar és un coet suborbital, de combustible sòlid i amb aletes que compta amb 2,8 metres de llargària, 131 mil·límetres de diàmetre i 35 quilos. És el coet més potent desenvolupat fins ara per estudiants, tant a Catalunya com a l'Estat. A més, aspira a superar el rècord d'altura per una nau llançada a l'Estat. L'aeronau rep el seu nom de Roberta Bondar, primera dona astronauta i primera neuròloga canadenca a l'espai, la qual va participar en la missió Discovery el 1992.
 

 

Participació