Mina respon a la sentència del TSJC i obre la porta a presentar recurs

L'empresa assegura que l'Ajuntament haurà de pagar una indemnització i demana més drets com a "part perjudicada"

Factura de Mina, Aigües de Terrassa
Factura de Mina, Aigües de Terrassa | J. A.
Redacció
31 de març del 2021
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès aquest dilluns la sentència en què dona per finalitzada la concessió -iniciada el 1941 i amb vigència de 75 anys- del servei d'abastament d'aigua de Terrassa a l'empresa Mina. Així, es donaria per finalitzat, a falta d'un possible recurs de l'empresa, el procés de municipalització de l'aigua a la ciutat. Després de conèixer-se la decisió del Tribunal i la reacció del Consistori, l'empresa ha emès un comunicat en què anuncia que els seus serveis jurídics "estan valorant la possibilitat de recórrer-hi".

En aquest sentit, la companyia celebra que el TSJC reconegui la seva seu social, el dipòsit i altres, com els hidrocompressors, com a béns privats que no ha de donar a l'Ajuntament de Terrassa. A banda, segons Mina, el TSJC "corrobora que els acords per la revocació del contracte "són contraris al dret i els anul·la parcialment".

En la mateixa línia, "confirmen" que la municipalització no ha estat mai un monopoli de l'Ajuntament, i recorda que la pròpia empresa té el dret a utilitzar la xarxa de distribució d'aigua revertida.

En relació amb les pròrrogues forçoses intrínseques en l'acord, Mina també celebra que el Tribunal les consideri "il·legals". El conseqüent "augment d'obligacions de l'Ajuntament i el canvi de règim econòmic del servei en perjudici de l'empresa", diuen, s'haurà de resoldre a través d'una indemnització.