Vacarisses restaurarà l'espai de l'antiga pedrera del Mimó per convertir-la en un bosc

Es modificarà el Pla general d'Ordenació (PGO) per restituir l'orografia original de la zona

Redacció
01 d'abril del 2021
El ple ordinari de l'Ajuntament de Vacarisses va aprovar la modificació puntual del Pla general d'ordenació de Vacarisses (PGO) per restituir l'orografia original i restaurar el paisatge de l'antiga pedrera del Mimó.

El projecte preveu donar sortida als dèficits en gestió de runes i altres residus de construcció, però mantenint l'activitat d'asfalt existent. D'aquesta manera, s'hi instal·larà un dipòsit controlat de residus de construcció amb material de reblert per recuperar l'antiga morfologia de la zona. Així es vol recuperar els hàbitats com a element clau de la restauració, la retirada de construccions imprescindibles per a l'explotació (un cop acabada l'activitat) o l'establiment de llindars sonors i lumínics.

Ciutadans es va abstenir i Unió Independent per Vacarisses (UIPV) hi va votar en contra. L'alcalde, Antoni Masana, va apuntar que el projecte es tiraria endavant, ja que es trobava avalat per un informe tècnic: "La zona ha estat objecte d'especulació durant molts anys i ara l'objectiu és que torni a ser un bosc, com no hauria d'haver deixat de ser-ho mai".