Pablo Hasél

Neix el grup de suport als detinguts del 26-F a Terrassa: «Comença un periple per desmuntar falses acusacions»

La nova plataforma farà un acompanyament "emocional, judicial i polític" dels encausats i les seves famílies

Roda de premsa de presentació del grup de suport dels detinguts durant les protestes proHasél a Terrassa. | Marc Solé
per Marc Solé, Terrassa | 26 de març de 2021 a les 22:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La manifestació a Terrassa, el 26 de febrer, després de la detenció de Pablo Hásel, acabava amb set detinguts després de càrregues, corredisses i enfrontaments entre manifestants i antidisturbis. Es tracta de quatre adults i tres menors d'edats compreses entre els 14 i els 25 anys a qui s'acusa de desordres públics.

Aquest divendres, un mes després d'aquests fets, alguns dels afectats, els seus advocats d'Alerta Solidària i altres entitats com Arran o Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, han tornat al Raval de Montserrat per anunciar la constitució del Grup de Suport Detingudes 26-F. A l'acte de presentació de la plataforma hi han assistit unes 300 persones. Es tracta d'una iniciativa que, segons els seus impulsors, seguirà activa fins a aconseguir l'absolució dels encausats. El seu lema és "Manifestar-nos no és delicte"".


Tal com ha defensat la mare d'un dels acusats, aquests "són innocents, víctimes d'un mecanisme per aturar tota dissidència". En aquest sentit, ha apuntat que "van aprendre en pròpia pell el que és la repressió i la injustícia" després de, ha dit "unes pràctiques policials injustificables i indefensables" que es van trobar quan sortien a defensar el dret d'expressió.

 
Ara, per a tots aquests joves i les seves famílies, ha afegit, comença "un periple per desmuntar falses acusacions". I en aquest procés no estaran sols: tal com ha destacat la portaveu del grup de suport, Detingudes 26F neix amb la voluntat de donar-los acompanyament "emocional, judicial i polític" de la mà d'Alerta Solidària i altres entitats, com Arran i SAT.


Aquell 26 de febrer, al Centre de Terrassa, han assegurat que els manifestants van rebre "càrregues extremes, cops de porra sobre la cintura" amb què els antidisturbis haurien creat un "clima de terror".
 
En aquest sentit, des de la plataforma apunten que aquests joves han patit la repressió "perquè no es van quedar impassibles davant les injustícies i la misèria". Per això, han conclòs, "volen desarticular l'organització popular obrint causes jurídiques a caps de turc". Després d'agrair a "tots els vallesans que aquell dia van sortir al carrer i fa anys que ho fan", han demanat als assistents que segueixin atents les pròximes convocatòries tot exclamant: "La solidaritat és la nostra millor arma!".
 

 

Participació