Es dispara la xifra d'ingressats a Terrassa, on empitjora l'evolució de la pandèmia

També pugen la velocitat de transmissió, el risc de rebrot, la positivitat i els nous contagis després de dies de millora

Els hospitals de Terrassa atenen 135 pacients per Covid-19, 18 dels quals a l'UCI.
Els hospitals de Terrassa atenen 135 pacients per Covid-19, 18 dels quals a l'UCI. | Albert Alemany
22 de febrer del 2021
Actualitzat el 24 de febrer a les 12:19h
L'última actualització de les dades epidemiològiques a Terrassa mostren un augment destacat de la xifra d'ingressats als hospitals, així com un empitjorament de la resta d'indicadors, després d'uns dies de clara millora. Actualment, els hospitals egarencs atenen 135 persones per Covid-19, 15 més que el passat divendres. D'aquests, 18 més es troben a l'UCI, dos més que aleshores. Consulta aquí l'últim recompte per veure més detalls de l'evolució.

En els últims set dies s'han detectat a la ciutat 365 nous contagis, xifra per sobre dels 263 de l'anterior, però per sota dels 458 de fa dues setmanes. Amb aquests Terrassa registra 15.828 casos des de l'inici de la pandèmia. En consonància, el risc de rebrot augmenta fins als 350 punts (divendres era de 285), i la velocitat de transmissió passa de l'1 a l'1,25.

La positivitat en gairebé 8.000 testos practicats l'última setmana se situa en el 5,1%, per sobre del 5% estipulat per l'OMS per controlar la pandèmia. Pel que fa a les defuncions, l'última setmana han mort a Terrassa vuit persones per coronavirus, per dotze i quatre de les dues anteriors, respectivament. Amb aquestes, 484 veïns de la ciutat han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia.

A l'Hospital de Terrassa hi ha 56 ingressats: 47 es troben a planta, i nou més són a la Unitat de Cures Intensives. El centre atén quatre persones més a domicili. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 55 pacients a planta, nou a l'UCI, set a l'àrea de Semicrítics i quatre més en atenció domiciliària. D'aquests, segons Salut, 84 són veïns de Terrassa.