«Acord històric» entre Generalitat i Terrassa: les classes de P3 tindran una ràtio de 23 alumnes per professor

La mesura s'aplicarà a les 66 escoles públiques i concertades a partir del curs vinent

La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, afirma que així
La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, afirma que així | Adrià Costa.
17 de febrer del 2021
Actualitzat el 18 de febrer a les 18:03h
L'Ajuntament de Terrassa i el Departament d'Educació han assolit un pacte en matèria educativa a la ciutat. Es tracta de la baixada de ràtios, fins als 23 alumnes per professor, a totes les línies de P3 de les 66 escoles públiques i privades. Així, es vol combatre la baixa natalitat, i a la vegada, absorbir alumnes que s'incorporen a mig curs sense que es dispari el nombre d'infants per classe.

En declaracions a LaTorre, la regidora d'Educació del Consistori egarenc, Teresa Ciurana, recorda que Terrassa és una ciutat amb un saldo migratori positiu, on "arriben famílies amb infants a mig curs", i a més "s'ofereixen més places de P3 de les que s'omplen" durant la preinscripció.

Tal com apunta Ciurana, aquest "acord històric", a banda de permetre incorporar alumnes de matrícula viva sense la necessitat de crear nous grups, "millorarà el nivell pedagògic dels nens i nenes, que rebran un servei educatiu més específic". A banda, "s'elimina la sobreoferta de places, que causa segregació", afegeix.

En aquest sentit, manifesta que l'Ajuntament "espera mantenir aquest sistema, ja que la ciutat així ho necessita", i agraeix l'ajuda i involucració de "Generalitat i consells escolars" en una decisió "impulsada des de Terrassa". La mateixa regidora declara que "no té constància" de cap precedent en altres municipis i remarca que es tracta d'un "acord explícit" per donar resposta a una problemàtica "molt concreta que presenta Terrassa".

Al curs passat, les escoles França i Abat Marcet, situades a les zones més massificades, però amb menys natalitat, veien perillar una línia de P3, una decisió "incomprensible" segones les respectives AMPA tenint en compte el creixement demogràfic que es preveu a la ciutat. Finalment Educació se'n va desdir, però el Consistori va anunciar que "buscaria solucions", procés que ara recull els primers fruits.