Crida de la Pepeta a les famílies per matricular nens i nenes en escoles públiques de Terrassa

La plataforma apunta que l'educació pública "és la de tothom i necessita les famílies i infants"

L'entitat fa la crida a les famílies coincidint amb l'inici de la preinscripció escolar.
L'entitat fa la crida a les famílies coincidint amb l'inici de la preinscripció escolar. | Adrià Costa
Redacció
17 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:29h
S'apropa el període de preinscripció escolar i les famílies comencen a escollir la millor opció pels seus fills i filles en edat de començar l'etapa educativa. En aquest context, la Plataforma d'AMPA i AFA de l'Escola Pública de Terrassa (Pepeta) ha emès un comunicat en què fa una crida a apostar pels centres públics.

Al text, l'entitat defensa que aquesta opció "és la de tothom, la que es basa en la integració i la pluralitat, i és inclusiva i coeducadora" que opta per una "ciutat educativa i no segregada. En aquest sentit, apunten que ells "més que triar la millor escola, han triat fer millor la seva escola", ja que "es construeix entre totes i necessita a les famílies i als infants".

Per això, carreguen contra els centres escolars privats, els quals acusen de "rebre subvencions públiques, inverteixen en publicitat", la qual es basa en "promocionar elements diferenciadors respecte al que consideren "la competència". Tot i això, consideren que a l'escola pública "li falta aquest màrqueting, però paga les seves mancances amb luxes de l'altra".

Vista la situació, animen la ciutadania a apropar-se a les escoles públiques "que construïm entre totes" i que necessita les famílies "per millorar la qualitat, inclusivitat i universalitat", i també per "seguir bastint les bases d'un món més equitatiu, just i solidari". Així doncs, recorden que els centres públics "sempre tindran les portes obertes" i que les AMPA i AFA "tindran tot el gust de parlar de la seva escola i també de la del costat".