Jordi Ballart recupera el seu compte d'Instagram

L'alcalde de Terrassa havia patit un ciberatac i li demanaven diners per restablir el seu usuari

Ballart acumula 24.000 seguidors a Instagram.
Ballart acumula 24.000 seguidors a Instagram. | ACN
Redacció
21 de gener del 2021
Actualitzat a les 18:12h
Jordi Ballart ha pogut recuperar el seu compte d'Instagram aquest dijous després de patir un ciberatac per part d'uns hackers que li havien pres el nom d'usuari i li demanaven un rescat per restablir-lo. L'alcalde de Terrassa va explicar aquesta setmana haver estat víctima d'una estafa, i va anunciar que ja havia denunciat els fets als Mossos.

Ara, la pàgina @jordiaballartpastor, on el batlle acumula uns 24.000 seguidors, ja torna a estar en mans del seu propietari. De fet, Ballart es va mostrar contundent i va assegurar que "cap atac frenarà la voluntat d'estar cada dia a prop de la ciutadania de Terrassa". De moment es desconeix com ha aconseguit recuperar la contrassenya del compte. 

Com ha aconseguit recuperar-lo? 


Un cop es va confirmar que el compte d’Instagram havia estat segrestat, es va denunciar el cas a la Unitat de Delictes informàtics de Mossos d’Esquadra. Posteriorment, es van iniciar contactes tant amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i la Área Normativa y Servicios de Ciberseguridad Centro Criptológico Nacional, per exposar la situació i veure les vies de recuperació del compte. 

Segons ha pogut saber LaTorre, aquest matí, responsables de Facebook, propietari d’Instagram, s’han posat en contacte amb  l’alcalde per autentificar la titularitat del compte, via correu electrònic, i s’ha pogut restaurar, i recuperar el control del perfil de la xarxa social.

Com van segrestar el compte? 

L'alcalde explicava que el passat mes de desembre va començar el procés per aconseguir la verificació de compte a Instagram a través de la pròpia aplicació de mòbil. Dimarts 19 va rebre un missatge on se li confirmava que el procés havia acabat amb èxit, i que calia unes dades finals de verificació.

En introduir-les, automàticament li va quedar bloquejat l'accés al seu perfil d'Instagram i al correu electrònic. "La sorpresa és que just quan em vaig quedar sense accés vaig rebre un missatge de WhatsApp des d'un telèfon que segons els Mossos és de Turquia extorquint-me", afegia.

Inicialment li demanaven 200 euros a canvi de recuperar el compte, una xifra que aquest dimecres a la tarda ja pujava als 700, i davant l'amenaça que si no pagava dimecres, s'encariria el rescat fins els 1.000 euros. "No pagaré, per recomanació dels Mossos", assegurava aquest dimecres.