Reempresa aconsegueix evitar el tancament de gairebé 3.000 empreses durant el 2020

El projecte posa en contacte persones que volen vendre el seu negoci a amb emprenedors que els interessa agafar-ne el relleu

Redacció
24 de gener del 2021
Una persoina consulta la web de Reempresa des del mòbil.
Una persoina consulta la web de Reempresa des del mòbil. | Adrià Costa
El mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, Reempresa, ha iniciat el 2021 assolint les 3.000 reempreses d'èxit. La iniciativa, posada en marxa per la patronal Cecot i Autoocupació l'any 2011, posa en contacte persones que volen vendre una empresa amb emprenedors interessants en comprar-la.

Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, explica que "tots aquests casos d'èxit ens animen a seguir endavant amb aquest projecte, que en els moments que ens toca viure és una eina més útil que mai". Per Abad, l'èxit d'aquest servei rau en "la gran tasca que realitzen els més de 80 punts de servei de Reempresa que hi ha a Catalunya i els tècnics i col·laboradors".

Les empreses del sector del comerç són les més demandades, concretament un 33,6%, per davant del sector de l'hostaleria, amb un 32,2% i del sector serveis, amb un 27,1%. El preu mitjà de venda d'aquestes empreses està entre els 34.000 i els 155.000 euros, depenent del sector. Una altra dada a destacar és que el 30,5% de les persones que venen el seu negoci ho fan per jubilació. Els motius personals (12,48%) i el canvi de professió (12,2%) són els següents motius més repetits.

El 45% de les persones que han adquirit un negoci es trobaven en situació d'atur i, des que es va començar el projecte, s'ha generat una inversió induïda de 138 milions d'euros i s'ha evitat la pèrdua de 8.200 llocs de treball a Catalunya. La iniciativa va ser reconeguda per la Comissió Europea l'any 2017 amb el Premi Europeu de Promoció Empresarial com a política innovadora per promoure el creixement de les empreses.