Es confirma la caiguda de la xifra d'ingressats a Terrassa: n'hi ha 178, 38 menys que fa dos dies

El 6 de novembre es va arribar al pic de la segona onada, amb 229 pacients hospitalitzats

Les UCI de Terrassa atenen 17 persones.
Les UCI de Terrassa atenen 17 persones. | Albert Alemany
11 de novembre del 2020
Els hospitals de Terrassa atenen aquest dimecres 178 pacients per Covid-19. Aquesta xifra suposa una confirmació del trencament de la tendència a l'alça que experimentava des de setmanes enrere el registre en qüestió, en clara pujada sostinguda en context de segona onada. El divendres 6 de novembre es va arribar a l'actual pic de la segona pandèmia de 229, però aquest dilluns 9 de novembre ja era de 216. Aquest dimecres, hi ha 38 pacients menys que dos dies enrere.

L'augment sostingut de la pressió als hospitals egarencs es veu a l'evolució dels últims dos mesos: el 28 de setembre hi havia 65 ingressats, el 19 d'octubre eren 140 i el dia 30 n'eren 210. Tot i això, són registres molt inferiors als de la primera onada, en què prop de 850 persones van arribar a estar hospitalitzades a la ciutat. Dels 178, 117 són veïns de Terrassa, segons Salut.

A l'Hospital de Terrassa hi ha 74 hospitalitzats, 11 dels quals a l'UCI. També n'hi ha 15 en atenció domiciliària i dos a l'Hospital de Sant Llàtzer. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 77 pacients a planta, sis a la Unitat de Cures Intensives i set a la Unitat de Semicrítics. Aquesta última àrea es troba habilitada per atendre pacients aguts de coronavirus, tal com explicava el doctor Josep Trenado en una entrevista a LaTorre dies enrere.

Si bé és veritat que ens trobem davant d'un repunt de morts a la ciutat (45 des del 25 d'octubre, 26 dels quals la primera setmana de novembre), la tendència a la baixa apunta a un increment de les altes hospitalàries en els últims dies, tenint en compte que hi ha 51 pacients menys que divendres passat, període en què han mort una desena de persones.