Aquests són els actes de commemoració de l'1 d'octubre a Terrassa

Les mesures sanitàries condicionen la celebració

Des del 2018 la ciutat ha acollit actes de commemoració de l'1 d'octubre.
Des del 2018 la ciutat ha acollit actes de commemoració de l'1 d'octubre. | Anna Mira
Redacció
01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:09h
Terrassa celebra aquest dijous el tercer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. Com ja ha estat habitual en els últims dos anys, la ciutat acollirà diversos actes de commemoració pel dia que prop de 60.000 veïns van participar en la consulta.

La primera de les concentracions ha tingut lloc a partir de les 11 h al passeig de les Lletres, quan l'historiador i periodista egarenc Salvador Cardús ha ofert una conferència anomenada "Què va ser l'1 d'octubre del 2017". Tal com expliquen fonts de l'ANC a LaTorre, el ponent ha analitzat la situació en què es troba l'independentisme. L'exterior de l'escola Montserrat Roig, una de les seus electorals ara fa tres anys, ha acollit l'acte, al que han assistit un centenar de persones.

D'altra banda, a les set del vespre, la Plaça Vella acollirà l'acte unitari central de la jornada. Hi col·laboren el Consell de la República, el CDR i Òmnium. A tres quarts de nou, l'escola Lanaspa, un dels col·legis on es va viure més intensament el dia de votació, organitza la Festa Anual de Tardor, que se celebre en aquesta data des del 2017. Tot i que no es podrà celebrar el sopar per evitar contagis, es farà una concentració a l'exterior.