Llibertat amb càrrecs pel detingut aquest dilluns a Terrassa en les protestes per la inhabilitació de Torra

Se l'acusa de desobediència a l'autoritat però fonts pròximes a l'arrestat asseguren que encara no se li han exposat els motius de la seva detenció

En Roger ha estat rebut per una vintena de manifestants després de declarar als Jutjats de Terrassa.
En Roger ha estat rebut per una vintena de manifestants després de declarar als Jutjats de Terrassa. | Cedida
30 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:38h
El manifestant detingut aquest dilluns a Terrassa durant les protestes per la inhabilitació de Quim Torra ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar als Jutjats de Terrassa aquest dimecres al matí. Tal com ha pogut conèixer LaTorre, se l'acusa de desobediència a l'autoritat durant el tall de la C-58.

Testimonis consultats per aquest mitjà asseguren que la detenció s'hauria produït després que sis furgones de la BRIMO van irrompre quan una trentena de persones es retirava del tall de l'autopista. Expliquen que l'arrestat es va negar a ser identificat -amparant-se al decret que obliga a la policia a exposar motius- quan els agents van escollir manifestants a dit amb aquest objectiu. Des d'aleshores, afirmen que a hores d'ara "encara no s'ha notificat el motiu" i donen per fet que el cas "no té recorregut".

Aquest dimarts, tot i la negativa de l'arrestat, els Mossos van aconseguir les seves dades personals a través del rastreig del telèfon mòbil sota ordre judicial. Sense aquestes, la jutgessa no permetia prendre-li declaració. Després d'identificar-lo, s'han complert les previsions i aquest matí ha explicat la seva versió dels fets.

Una vintena de persones s'ha concentrat aquest matí a les portes dels Jutjats de Terrassa per a rebre en Roger, finalment alliberat després de dos dies a la comissaria de Mossos de la carretera de Matadepera de la cocapital vallesana. Tal com han confirmat fonts pròximes del detingut, el procés judicial continua sota la defensa de Jaume Sales, advocat d'ofici de l'acusat.