Castellbisbal posa en marxa una app de seguretat ciutadana

L'aplicació s'anomena "Beesafe" i permet trucar a la Policia Local en cas de robatoris o presència d'estranys en domicilis

LaTorre
20 de juliol del 2020
Seu de la policia local de Castellbisbal.
Seu de la policia local de Castellbisbal. | Ajuntament de Castellbisbal
L'Ajuntament de Castellbisbal ha posat en marxa aquest dilluns dia 20 de juliol una app de seguretat ciutadana anomenada Beesafe. El dispositiu permet que la ciutadania tingui un canal de comunicació directa amb la Policia Local. En concret, el ciutadà pot enviar avisos d'emergència que arribaran als agents policials en només 15 segons.

Segons informen des de l'Ajuntament, l'aplicació dona l'avís als agents sense necessitat de trucada de veu, i permet identificar el lloc de la incidència mitjançant un sistema de geolocalització. Si s'escau, l'app també permet contactar amb el requeridor mitjançant trucada de veu o xat.

Tal com informen les fonts municipals, confien que aquesta nova tecnologia es converteixi en una eina per la ciutadania, que pugui utilitzar de forma fàcil i que permeti als agents de policia desplaçar-se al lloc dels fets amb la màxima rapidesa possible. Tot i això, adverteixen que l'aplicació s'ha d'entendre com un complement a la resta de vies de contacte amb la policia local, ja sigui a través del seu telèfon directe (93 772 11 88) com del telèfon d'emergències 112.

L'Ajuntament de Castellbisbal també explica que Beesafe té funcionalitats en l'àmbit intern que faciliten les tasques de control i vigilància dels agents policials. En aquest sentit, els usuaris poden alertar d'incidències en el sistema d'alarma de casa seva o avisar la policia en cas que per viatges o vacances no resti ningú a casa.