Dolors Marín presenta el seu últim llibre «Espiritistes i lliurepensadores»

La presentació del llibre es fa aquest dimecres 4 d'abril a les 19h als Amics de les Arts i les Joventuts Musicals de Terrassa

Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:21h

Portada del llibre de Dolors Marín


"Espiritistes i lliurepensadores" és el títol de l'últim llibre de Dolors Marín que es presenta aquest dimecres 4 d'abril als Amics de les Arts i les Joventuds Musicals de Terrassa. El llibre de Dolors Marín no és tan sols un llibre sobre l'espiritisme o sobre la maçoneria, el republicanisme radical, la teosofia o l'anarquisme. La presentació del llibre es farà a les 19h i comptarà amb la seva autora. 

És sobretot un llibre dedicat a salvaguardar la memòria d'unes dones que van lluitar contra el sistema cultural, polític i econòmic de la seva època; d'unes dones, pioneres en la desobediència civil, que van llegir i estudiar i que, en conseqüència, van actuar per difondre i portar a la pràctica les seves propostes a favor dels drets de les persones i d'un sistema social just; d'unes dones que van crear entitats femenines i que van editar els primers llibres i publicacions que poden considerar feministes a la península com ara Matilde Fernández, Amalia Domingo Soler, Isabel Vilà, Teresa Claramunt, Maria Marín o Emília Vilalta.

Dolors Marín, nascuda el 1957, és doctora en Història Contemporània. Experta en la història dels moviments socials europeus contemporanis, ha treballat sobre la formació de la cultura llibertària a Catalunya, els grups d’afinitat i la resistència armada al franquisme. Ha fet de documentalista i comissària d’exposicions, i d’assessora per a reportatges i pel·lícules. En l’actualitat, combina la docència universitària amb la seva feina com a assessora i documentalista en exposicions i a la televisió. Forma part de l’equip de redacció del Diccionari biogràfic de dones.