El Vallès Occidental presenta vins amb segell propi

Es tracta de cinc varietats noves

Vins del Vallès
Vins del Vallès | Consorci de Turisme
Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat el 23 de març a les 10:56h
El Vallès Occidental compta amb cinc noves categories de vins amb segell propi de la comarca, tots ells presentats aquest dimarts a la Casa Duran de Sabadell. Sota el nom de Vins del Vallès Occidental – Al Vallès, veremem!, la iniciativa és del Consorci de Turisme comarcal i està pensada per difondre i aplegar les diferents experiències de cultiu de la vinya i de producció de vi a la comarca.

Sota aquest distintiu es troben vins del territori de gran qualitat, produïts amb raïm cultivat a la zona, la majoria dels quals empren varietats autòctones en la seva elaboració. Han participat a la presentació el president del Consorci de Turisme, Miquel Sàmper, i la vicepresidenta, Marisol Martínez, juntament amb productors com Adrià Garriga, de la Masia La Muntada de la Vall d’Horta, a Sant Llorenç Savall, que ha presentat el vi 5 Quarteres, elaborat en xarxa amb L'Olivera, una cooperativa d'inclusió social amb una llarga experiència en el món del vi.

Aquesta cooperativa és també qui s’ocupa de la vinificació de l’Arraona, el vi elaborat amb el raïm de la finca que gestiona l’Ajuntament de Sabadell al Parc Agrari de la ciutat, que també ha estat presentat durant l’acte. D’altra banda, Xavier Morral ha parlat dels vins del Celler de Can Morral del Molí, una finca situada a pocs quilòmetres d’Ullastrell, on fa 400 anys que cultiven la vinya i l’olivera. L’Esteve Esteve ha presentat els vins de Ca l’Esteve, un restaurant de Castellbisbal, on es treballa la vinya des de fa diverses generacions i on es porta a terme tot el cicle de producció del vi.