Sarai Gascón, tricampiona mundial

La nedadora egarenca tanca un Mundial memorable amb una tercera medalla d’or | José Antonio Marí suma també el seu tercer podi en penjar-se la plata en els 50 m lliures S9

11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:30h
Sarai Gascón ha aconseguit tres medalles d'or a Mèxic.
Sarai Gascón ha aconseguit tres medalles d'or a Mèxic. | CN Terrassa
La nedadora Sarai Gascón va completar divendres una actuació excepcional en el Campionat del Món de Natació Adaptada que va celebrar-se a Ciutat de Mèxic. Després dels ors assolits en 100 m lliures i 100 m papallona, l’egarenca va posar una cloenda immillorable en assolir el seu tercer títol en la tercera prova en què participava, els 50 m lliures femenins S9. Amb aquest èxit, ja són onze les medalles que acumula la terrassenca en mundials en piscina de 50 metres, sis de les quals d’or.

Gascón va imposar-se amb claredat en una final que va esdevenir un altre duel català amb la nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès. La terrassenca va mostrar-se intractable i va completar la prova més ràpida del programa amb uns excel·lents 29.13, nou rècord del Campionat. Marquès va obtenir la medalla de plata amb una marca de 30.26, a més d’un segon de la nedadora del CN Terrassa. L’estatunidenca Natalie Sims va completar el podi amb un registre de 30.29.

En la zona mixta, Gascón no va amagar la seva satisfacció. “Els dos darrers mesos han estat durs, ja que hem hagut de tornar a preparar el Mundial després de l’ajornament. Malgrat això, tot ha sortit molt bé. He aconseguit la medalla d’or en les tres proves que disputat, de manera que millor, impossible”.

Plata per a José Antonio Marí

L’altre representant del club en la gran cita d’enguany de la natació paralímpica, José Antonio Marí, també va tancar una actuació esplèndida. Després de la plata obtinguda en els 100 m lliures i del bronze assolit en els 100 m papallona, el nedador valencià va proclamar-se subcampió del món en 50 m lliures masculins S9, fita que augmenta a sis la seva collita de medalles mundialistes.

Marí va establir una marca de 26.22, a vuitanta-quatre centèsimes del guanyador, l’italià Simone Barlaam. El finlandès Leo Lahteenmaki l’italià va fer-se amb la medalla de bronze amb 26.67.

“Estic molt content amb aquesta medalla de plata”, va comentar Marí després de la cursa. “M’hagués agradat millorar la marca, però, en tot cas, la medalla d’or estava molt cara. El balanç que faig d’aquest mundial és molt positiu”.