El restaurant de La Mola celebra els seus 50 anys d'història

L'establiment, situat al monestir medieval de Sant Llorenç del Munt, va obrir el desembre del 1966

El Monestir de Sant Llorenç del Munt, al cim de La Mola
El Monestir de Sant Llorenç del Munt, al cim de La Mola | Miquel Badia / Matadepera.cat
Redacció/Matadepera.cat
09 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:55h
El restaurant de la Mola, situat a l'antic monestir de Sant Llorenç acaba de celebrar mig segle de vida. Tot va començar el 12 de desembre de 1966, quan Josep Gimferrer, la Teresa Tortosa i els seus dos fills, la Gemma i en Xavi, van abandonar el seu pis de 60 metres quadrats on vivien, al barri de la Barceloneta, just al costat de la platja, per anar a viure a la muntanya, segons informa Matadepera.cat.

A partir d'aquest moment la Mola es va convertir en la seva nova casa. “Era un lloc que no sabíem ni que existia”, ha explicat Gemma Gimferrer, que aleshores tenia 6 anys. Des de llavors, “els records són inesborrables: he tingut una infància com ningú, amb el jardí més gran al que pot aspirar qualsevol persona”. 

Un dels fets que va augurar el seu pare i que ha estat la clau perquè el restaurant tingués èxit va ser l'obertura del Vallès a Barcelona amb la construcció dels túnels de Vallvidrera. “Vam passar de vendre dotze botifarres i deu costelles a com estem ara, treballant molt”, ha recordat la Gemma. Malgrat això, el problema de la Mola continua sent que el cost de la logística de transportar la mercaderia fa encarir molt els preus.

El canvi més important de la Mola es va produir un cop va passar de mans privades a la Diputació de Barcelona. Segons Gemma, a l'inici va costar molt acceptar els límits que es van marcar, però “a la llarga s'ha demostrat que ens han afavorit”.

El futur de la Mola passa pel turisme sostenible i la venda de productes de proximitat. En tot cas, caldria adaptar el restaurant a l'afluència d'estrangers que visiten el monestir romànic del Segle X. “Cal fer una inversió important”, ha reclamat la Gemma, que ha afegit que tenen moltes idees per millorar l'atenció als visitants.

La nissaga del restaurant la Mola tindrà tercera generació amb el Ferran, de 27 anys, la Laura, de 25 anys i l'Oriol, de 22 anys. Ja estan treballant per fer el canvi generacional. L'empresa es diu Nous Reptes S.L. i es va fundar als anys 90.