El restaurant Capritx de Terrassa, d'Artur Martínez, manté l'estrella Michelin

El Lasarte, primer restaurant a Barcelona amb tres estrelles Michelin | La cuina catalana suma en aquesta edició de la guia fins a set nou reconeixements

La Torre
23 de novembre del 2016
Actualitzat el 24 de novembre a les 8:01h
Artur Martínez, xef del Capritx.
Artur Martínez, xef del Capritx. | Adrià Costa
El restaurant Capritx de Terrassa, dirigit pel xef egarenc Artur Martínez, manté l'estrella Michelin que el manté entre els millors del país. Així s'ha confirmat en la cerimònia celebrada aquest dimecres a la nit a l'Àgora de Girona, en la qual s'han anunciat els restaurants que guanyen més estrelles i els que s'uneixen per primer cop al selecte club de la Guia Michelin.

El restaurant Lasarte, l'aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, ha aconseguit la tercera estrella Michelin. Aquest és l'únic de tot l'Estat i Portugal que s'incorpora a aquest club exclusiu. Per tant, s'eleva fins a tres el nombre de restaurants catalans que tenen aquesta distinció (juntament amb el Celler de Can Roca i el Sant Pau).

En canvi, Catalunya no ha pogut sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dues estrelles, que es manté intacta amb sis noms. La Guia Michelin 2017 sí que amplia la constel·lació d'aquells que obtenen una estrella per primer cop: Céleri i Xerta de Barcelona, Ca l'Arpa de Banyoles (que torna a la llista), la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell) i l'Antic Molí d'Ulldecona (Montsià). La cuina catalana sobrepassa fronteres i el xef Sergi Arola també obté un "macaró" amb el seu nou establiment a Sintra (Portugal). En total, doncs, la cuina catalana ha sumat en aquesta edició de la guia fins a set nou reconeixements.