1 de 10

«El cosidor d'errades» de Tessa Julià, als Amics de les Arts

La novel·la ens endinsa a la Terrassa dels anys 60 i 70

per La Torre, 10 d'abril de 2014 a les 09:35 |
Aquest article es va publicar originalment el 10 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous, a les set del vespre, la Sala Vancells dels Amics de les Arts acollirà la presentació del llibre "El cosidor d'errades" de Tessa Julià. L'acte, obert a tothom, comptarà amb la presència del filòleg Jaume Aulet i de l'editor Jordi Albertí, així com de l'autora.

Síntesi

Josep Jordà és fill d'obrers lligats en cos i ànima a la indústria tèxtil. A les riuades del 62 el pare, atrapat dintre la fàbrica, es mor per salvar una companya i deixa una vídua amargada i ressentida contra la vida, els rics i els empresaris, i que tira endavant el fill cosint errades a casa per a la mateixa fàbrica. En Josep creix en una llar trista, fosca i humida, amb els escarabats com a joguines i sota una mare que té com a única fita que el fill arribi a ser majordom de sala o encarregat d'una fàbrica. Als disset anys es busca feina pel seu compte en una gestoria, on l’amo, en Molins, aviat s'adona que en Josep té qualitats per ser un bon gestor i li paga els estudis; així es converteix en el seu home de confiança. En Josep cova ser quelcom més, aspira a ser una figura pública i ho pretén aconseguir mitjançant la vicepresidència del Cercle, entitat senyera de Terrassa dedicada a la promoció de les arts.

Sobre l'autora

Tessa Julià i Dinarès naixia a Matadepera l’any 1952. A partir dels deu anys i fins ara sempre ha residit a Terrassa. És llicenciada en pedagogia i en arts dramàtiques i s’ha format en arts escrites a l’Aula de Lletres. Dedica la seva vida laboral al món de la docència en diferents àmbits des de l’escola bressol fins a la universitat i és catedràtica de psicopedagogia. Dedica molt de temps al teatre, on exerceix tant d’actriu com d’ajudant de direcció, com de guionista. El 2011 sortia publicada la seva primera novel·la infantil, "Em vaig casar amb els meus pares"; i el 2013, la segona, "Un secret a les butxaques".

 

Participació