L'Ajuntament de Terrassa multa als bancs per tenir pisos buits

El consistori aplica multes de 5.000 euros a tres entitats bancàries que posseeixen habitatges desocupats a la ciutat

Lluïsa Tarrida
01 de gener del 2014
L'alcalde de Terrassa Jordi Ballart i la tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori Carme Labòria van firmar aquest dimarts les primeres tres multes a entitats bancàries per posseir pisos buits, segons ha publicat el diari El Punt Avui. La resolució implica una sanció econòmica de fins 5.000 euros com a multa coercitiva (se'n poden aplicar fins a tres), i si l'entitat no fa cap pas per reconduir la situació - com trobar un llogater- l'import pot augmentar fins als 250.000 euros, el topall màxim que pot imposar un ajuntament.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament de Terrassa es converteix en el primer de tot Catalunya d'imposar multes als bancs. El consistori egarenc té en aquests moment 725 expedients oberts -un per pis desocupat-, la majoria dels quals, uns 350, estan en fase de comprovació de la documentació aportada. Segons avança el Punt, més de 150 estan a punt de tancar-se després que les entitats hagin posat els habitatges al mercat i 12 han rebut un segon requeriment i si també el desatenen rebran una altra multa de 5.000 euros.

Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han rebut amb satisfacció aquesta mesura però han recordat que "tot i ser un pas més per garantir el dret a l'habitatge, de moment són només 3 multes, encara hi ha més de 700 expedients oberts" i subratllen que el pas endavant de l'Ajuntament ha estat gràcies "a la pressió ciutadana" i afegeixen "tenir pisos tancats i desnonar és una actitud antisocial dels bancs, la PAH va pressionar l'Ajuntament de Terrassa perquè actués". En aquest sentit s'ha manifestat l'alcalde Jordi Ballart que ha reconegut el pes important en tot plegat de la Plataforma.


La piulada de l'alcalde de Terrassa sobre la mesura presa