El Centre Excursionista honora Sant Bernat de Menthon

La Torre
18 de juny del 2013
Els egarencs van enfilar-se fins La Mola amb el Sant Bernat
Els egarencs van enfilar-se fins La Mola amb el Sant Bernat | CET
Elias Coll va crear molta expectació al Centre Excursionista Foto: CET

El Centre Excursionista de Terrassa va celebrar aquest cap de setmana la festa de Sant Bernat de Menthon, el patró dels excursionistes. Les festivitat va comptar amb dos actes entre dissabte 15 i diumenge 16 de juny.

La festa la va encentar una conferència de l’alpinista i escalador Elies Coll. Va ser dissabte a la tarda a la Sala Àngel Casanovas, a la seu del CET, i va explicar la seva darrera ascensió a El Gigante, la paret més alta de Mèxic, amb 900 metres. Coll, acompanyat de Toti Valés i Miquel Mas, va fer l’ascensió amb quatre dies ja que és una via molt llarga i de molta dificultat, amb 28 llargs i 7a de dificultat. "És una via per on hi han passat els millors escaladors del món", comenta el conferenciant. Els assistents van poder observar les imatges espectaculars preses per Coll, soci de l’entitat amb moltes fites aconseguides.

El segon acte de celebració de la diada del patró dels excursionistes va ser dalt la Mola. Com cada any, es va celebrar una missa commemorativa dins el monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, en aquest cas, a càrrec de Joan Cabot, mossèn de la parròquia del Poble Sec de Barcelona. En acabar va tenir lloc la processó, voltejant el cimal amb la figura de Sant Bernat i fent els cants dels goigs, uns goigs que cada any es dissenyen de nou i enguany han estat senzills, amb paper natural reciclat, semblants als goigs tradicionals que es feien als pobles anys enrere.

El bon temps va acompanyar en l’ascens al cim més alt del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac on, en finalitzar la processó, es va fer la benedicció dels estris de muntanya.

Els egarencs van enfilar-se fins La Mola amb el Sant Bernat Foto: CET