Una beca de 3.500 euros per fer estudis sobre la dona

POLÍTIQUES DE GÈNERE

J. M. O.
30 de juny del 2009
Fomentar estudis amb perspectives de gènere que aportin dades noves i l’anàlisi de la realitat social, política, econòmica, laboral i cultural de les dones és l’objectiu de la beca que convoca la regidoria dePolítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa. La inicitiva la vapresentar la regidora Fabiola Gil, y resta oberta a tota la ciutadania, que por presentar els trebal de manera individual o en grup.
3.500 euros
La dotació econòmica és de 3.500 euros. El premi s’anomena I Beca de Recerca Maria Verger, un homenatge a la figura d’aquesta dona que va desenvolupar una tasca professional d’arxivera i va ser alhora activista política.
El jurat el presidirà la mateixa regidora de Polítiques de Gènere del Consistori,que creu que cal donar una nova visió del món amb ulls de dona, sempre la gran oblidada de la història. A Terrassa, hi ha pocs estudis del passat on la vessant femeninas aparegui. Al seu costa hi haurà un representant del Consell Municipal per la igualtat, de la Universitat Autònoma de Barcelona, de LEUETIT-UPC, del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, de la Regidoria d’Universitats i Societat del Coneixement i una tència de Polítiques de Gènere.
Com a element destacable, l’equip que decidirà la proposta guanyadora nomenarà una persona especialitzada en el tema del projecte perque en faci un seguiment.
El termini de presentació s’ha obert aquest dimecres 7 de maig i es tancarà el 19 de juny de 2008.