Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu per als olímpics

Esport

Redacció
30 de juny del 2009
Com ja és tradició després del cada cita olímpica, els esportistes debutants reben el reconeixement de la seva ciutat per la seva tasca durant la Olimpíada disputada durant l’estiu anterior.

Molts d’ells, els jugadors i jugadores d’hoquei i Sarai Gascón, ja van tornar amb medalles d’argent i diplomes olímpics, però dimarts passat, l’Ajuntament de Terrassa va fer entrega de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu als onze esportistes terrassencs que van debutar l’estiu passat a Pequín’08 en uns Jocs Olímpics.

Sergi Enrique, Quico Cortés, Roc Oliva i Eduard Arbós, de la selecció masculina d’hoquei,  Georgina Oliva, Glòria Comerma, Marta Ejarque i Raquel Huertas, de la selecció femenina, els waterpolistes Iván Gallego i Svilen Piralkov i la nedadora paralímpica Sarai Gascón han estat els homenatjats.

L’acte va tenir dos emplaçaments. En primer lloc, tots els esportistes i autoritats es van trobar al Saló de Plens de l’Ajuntament de Terrassa i allà es van fer els parlaments. La glosa de l’acte va anar a càrrec del recentment escollit president de la Reial Federació Espanyola d’hoquei, Santiago Deo, tot i que també hi van intervenir l’alcalde  Pere Navarro i el regidor d’Esports,  Alfredo Vega.

A continuació, la primera autoritat municipal va imposar, una un, la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu als debutants terrassencs ens uns Jocs Olímpics i Paralímpics. L’hoquei, com és habitual en les cites olímpiques, va ser l’esport més representat amb quatre jugadors del Club Egara, tres de l’Atlètic Terrassa i una del CD Terrassa. El CN Terrassa també va aportar dos esportistes debutants en la modelitat de waterpolo i una nedadora als Jocs Paralímpics.

Un cop acabat l’acte al Saló de Plens de l’Ajuntament de Terrassa, tots els presents es van desplaçar des del Raval de Montserrat cap al carrer dels Jocs Olímpics, al costat de l’estadi on on Terrassa va viure en primera persona la Olimpíada de 1992. Allí cadascuns dels homenatjats van poder fer el descobriment de les plaques personals de cadascun commemoratives de la seva primera participació olímpica. Finalment,  també se’ls hi va fer entrega d’una rèplica exacte per a tots ells.