Eleccions Municipals 2023 a Catalunya (28-M)

Els habitants dels 947 municipis catalans estan convocats el diumenge 28 de maig del 2023 a les urnes per escollir qui governarà cadascun dels ajuntaments del país. Les eleccions municipals, que se celebren cada quatre anys, són les que tenen més incidència en el dia a dia, perquè serveixen per triar els representants -batlles i regidors- que tindran la responsabilitat d'adoptar les polítiques més vinculades a la ciutadania. Els partits les afronten no només amb voluntat d'assumir la màxima quantitat d'alcaldes i representants possibles, sinó també com a plataforma per afermar el seu poder local.

La vista estarà especialment posada en les principals ciutats del país, amb una atenció específica per a Barcelona, on l'alcaldessa Ada Colau aspira a obtenir el passaport per a un tercer mandat. A diferència del 2019, quan els comicis es van celebrar sota l'influx del judici al Tribunal Suprem contra els líders de l'1-O, aquest 2023 les coordenades polítiques dels comicis estaran marcades pel post-procés i per la ruptura entre ERC i Junts al Govern de la Generalitat. A NacióDigital, amb les 19 edicions territorials a ple rendiment, informarem puntualment de la presentació de candidatures, de tots els detalls de la campanya i de les implicacions que tindran els resultats. També en clau estatal, on diverses autonomies celebren eleccions regionals que serviran per posar el termòmetre al pols Pedro Sánchez-Alberto Núñez Feijóo.

Aquí tens tota la informació sobre el calendari electoral per aquestes municipals.

Llistes electorals municipals 2023

Aquí hi podreu trobar la relació de llistes municipals per a les eleccions d'aquest 2023, que encara no estan del tot definides en la gran majoria dels partits. Sí que es coneixen els candidats, però no tots els noms que els acompanyaran en les candidatures.

Quan són les properes eleccions municipals?

La convocatòria d'eleccions municipals a Catalunya s'ha fixat per al dia 28 de maig, en acatament de la legislació electoral que estableix la celebració dels comicis el quart diumenge de l'any que correspongui.

Com funciona el vot per correu a les eleccions del 28-M?

Passes que has de fer per demanar el vot per correu:

  • Sol·licitud del vot via telemàtica, amb certificat electrònic reconegut o a través del web de Correus.
  • L’Oficina del Cens Electoral envia per correu certificat la documentació per votar.
  • Enviament del vot.

Aquí pots trobar més informació sobre el vot per correu així com fins quan es pot votar.

 

El més llegit