La 13a Fira de Circ de la Bisbal manté els 20.000 visitants

ACN / Redacci
21 de juliol del 2008
 
Segons Dani Varela, membre de l'organització, les actuacions que enguany han despertat més admiració han estat el clown britànic Fraser Hooper, els acròbates canadencs 'Les Vitaminés', els trapezistes francesos 'Compagnie Autoportée' i els especialistes en trampolí belgues Cirq'ulation Locale.
 
'Els Autoportée van portar el típic espectacle de trapezi, molt vistós, que dissabte a la nit va col·lapsar el parc infantil amb més de 1.500 persones', ha recordat Varela, que també ha destacat la bona acollida dels acròbates catalans 'Los 2 Play' amb el seu espectacle 'Comeback' i l'agradable sorpresa del malabarista amb barrets francès Antoine Hulon. 'Sabíem que era bo, però no tant', ha puntualitzat el membre de l'organització, que ha avançat que de cares a l'any vinent s'ha pensat ja amb contractar companyies de països més exòtics.
 
'Volem estendre l'àmbit geogràfic de la Fira i anar a buscar companyies d'alguns països que encara no hàgim tocat', ha explicat Varela. 'Per exemple, fa un parells d'anys que anem darrera d'algunes companyies africanes, que són molt bones', ha reconegut el membre de l'organització, 'però perquè vinguin ha de coincidir que estiguin de gira per aquí'. 'Portar un grup de deu persones des de Senegal, per exemple, encara en és una despesa massa important', ha assenyalat Varela. La filosofia de la Fira però continuarà invariable: companyies catalanes i estatals i els millors espectacles de circ internacionals.
 
Pel que fa al públic, aquest 2008 s'ha evidenciat una notable presència d'estrangers, especialment francesos, que han acompanyat al públic local i català, el més nombrós. 'Al país veí sembla que el circ és un espectacle més quotidià, un gènere molt reconegut', ha assegurat el portaveu de l'organització. 'I, a més, el text mínim i els clowns han ajudat a augmentar l'afluència de gent de fora perquè tot és més entenedor, no calen paraules', ha afegit Varela. L'únic inconvenient d'enguany es pot dir que ha estat la forta calor i xafogor.
 
'El que ha ocasionat més problemes ha estat la calor ja que la suor impedia agafar-se bé a les barres a acròbates i trapezistes, que s'han trobat amb més dificultats de les previstes en algunes piruetes', ha explicat el membre de l'organització. 'De fet, han hagut d'alentir el ritme d'alguns espectacles per a la seva pròpia seguretat', ha finalitzat Varela.
 
Els carrers de la Bisbal acullen la 13a Fira de Circ
 
Els carrers de la Bisbal d'Empordà s'han omplert un any més d'acrobàcies, malabars, pallassos i titelles en la 13a Fira de Circ, que aquest dissabte ha viscut la seva jornada central amb les actuacions estel·lars del malabarista brasiler Dico-Bar, els especialistes en trampolí belgues Cirq'ulation Locale, els acròbates canadencs Les Vitaminés, el clown britànic Fraser Hooper i els trapezistes italocatalans Circo Oxidado. 'De moment, la resposta de públic i companyies és magnífic. Fins i tot divendres, que acostumava a ser el dia més fluix, varem tenir un munt de gent als espectacles', ha reconegut Dani Valera, membre de l'organització de la Fira de Circ al Carrer.
 
'Hi va haver agradables sorpreses com la de l'Antoine Hulon, que amb els seus malabars amb barrets va entusiasmar a tothom', ha continuat Varela, que ha volgut destacar l'enorme 'varietat' d'aquesta 13a Fira del Circ al Carrer, que any rere any es consolida com un dels certàmens més importants d'arreu de Catalunya. 'Gairebé tots els gèneres del circ estan presents en aquesta edició: clowns, trapezis, acrobàcies, màstil xinès, trampolí, etcètera', ha comentat el membre de l'organització. 'I també molts de malabars en tots els subgèneres: sobre llits elàstics, amb els peus, amb barrets, amb gots de vidre', ha puntualitzat Varela.
 
Com ve essent habitual, les actuacions es reparteixen en onze escenaris diferents de la capital baixempordanesa: les Escoles velles, el passeig Marimon Asprer, el parc infantil, la plaça de l'Ajuntament, la plaça del Castell, la plaça Germans Sitjar, la plaça Major, la plaça Jacint Verdaguer, la plaça de la Llibertat, la plaça de la Pietat i la plaça Carreras Dagas. Com a novetat, s'ha habilitat un nou escenari al passeig Marimon Asprer per donar cabuda a l'espectacle monumental del Circo Oxidado. 'A més, hem consolidat el parc infantil pels espectacles de gran format ja que enguany tenim la Compagnie Autoportée, que ve amb ni més ni menys que deu trapezistes', ha afegit el portaveu de l'organització.
 
Pel que fa al públic de la Fira del Circ, Varela ha destacat una vegada més la gran heterogeneïtat tant pel que fa a l'edat com per la seva procedència. 'Gent provinent de tot Catalunya però amb destacada presència d'estrangers', ha comentat. El bon temps ha ajudat a incrementar el nombre de visitants i es preveu que aquest 2008 es tornin a fregar les 20.000 persones al llarg dels tres dies de duració de la fira. 'Aquest diumenge, quan la gent surti de la platja, serà el dia de públic més exultant i més familiar. Llavors farem comptes', ha finalitzat Varela.