1 de 10
impost de successions

​La Generalitat allargarà a dos anys el termini per pagar l'impost de successions

El Govern recupera aquesta mesura com a conseqüència de la crisi generada per la pandèmia

Seu de l'Agència Tributària de Catalunya | ACN
per Redacció, Barcelona, Catalunya | 28 d'octubre de 2021 a les 12:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat allargarà d'un a dos anys el termini per satisfer l'impost de successions com a conseqüència de la crisi derivada de la Covid-19, segons ha avançat aquest dimecres al vespre La Vanguardia i ha confirmat l'ACN.

Aquesta és una mesura inclosa en la memòria de la llei de mesures fiscals, financeres i administratives i del sector públic destinada a facilitar el pagament d'aquest import en cas d'acceptar una herència no líquida, com un habitatge, i no tenir els recursos per pagar-la. Anteriorment, el termini ja havia estat de dos anys però amb la recuperació econòmica fins als anys anteriors a la pandèmia es va reduir a un any.


Ara, hi haurà l'opció de posposar-ho un any extra, tot i que "lògicament" generarà interessos, igual que quan el període havia estat de dos anys, segons les fonts consultades per l'ACN. Aquesta opció pot comportar que els ingressos per impost de successions es redueixin de cara a l'any que ve.

En la memòria, que acompanya els pressupostos de la Generalitat, no hi ha pujades fiscals i no s'esperen modificacions en l'IRPF ni en l'impost de patrimoni ni successions; i recull l'obligació de presentar una nova llei de l'ICF i canvis en les cambres de comerç.


Precisament, la CUP, que és el soci prioritari del Govern per aprovar els comptes i que demana un increment de la pressió fiscal- ha convocat per aquest divendres l'òrgan de governança de la candidatura, la coordinadora oberta parlamentària (COP), per tractar com afronta els "propers passos".

La candidatura fa dies que avisa que les negociacions amb el Govern no van bé, que no tenen "cap proposta concreta de pressupostos" i que no han vist res més enllà d'algunes partides poc desglossades, segons exposa en una carta enviada aquest dimecres a la militància.

 

Participació