Partits polítics

L'assemblea de les joventuts d'En Comú Podem de les comarques gironines renova direcció

Zaida Linares i Jose Manuel Morales, Prodi, han estat escollits cocoordinadors de Confluència Jove

per NacióGirona , Girona, 12 d'abril de 2021 a les 09:27 |
La historiadora de l’art Zaida Linares és una de les noves cocoordinadores. | @ConfluCGir.
Confluència Jove de les comarques gironines, l'organització juvenil d'En Comú Podem (ECP), ha celebrat aquest diumenge l'Assemblea General un any després de la constitució per a renovar l'executiva, encapçalada pel blanenc Jose Manuel Morales, Prodi, que repeteix, i la silenca Zaida Linares, fins ara responsable de comunicació i que substitueix la gironina Maria Monje.

La nova direcció –integrada pels cocoordinadors a més de Rubén Paz de Girona (que continuarà portant acció política i assumeix també comunicació) i Míriam Duran, de Platja d'Aro (responsable de transparència)– ha estat aprovada per unanimitat igual que l'informe polític del mandat 2020-2021. En aquest report s'hi es destaca que “en un període breu no és poca la feina feta per les joventuts dels comuns a comarques gironines”, posant en valor la participació als moviments socials i a la candidatura d'ECP a les darreres eleccions catalanes del 14F, la creació del butlletí digital Tinta Jove i haver incrementat la presència a les xarxes socials, sobretot a Instagram amb "Xerrem en Comú", les entrevistes setmanals a activistes i càrrecs públics.


El tàndem Morales-Linares, que va presentar prèviament la candidatura a primàries, ha proposat a l'assemblea que la responsabilitat d'Organització l'assumeixi l'equip executiu, cosa que també ha estat acceptada per unanimitat.

La nova coordinadora de Confluència Jove de les comarques gironines, Zaida Linares, ha agraït la confiança de les bases, ha valorat la “cohesió” de l'equip i s'ha compromès a treballar per “ampliar la nostra base i pels nostres drets com a joves feministes i de classe treballadora”. Per la seva part, el co coordinador Jose Morales 'Prodi' ha assegurat que “si l'anterior mandat va ser el de consolidar la presència als moviments socials, aquest serà el de l'agenda municipal 2023 per ampliar la nostra presència municipalista”.


A l'acte de cloenda hi ha participat la diputada gironina d'En Comú Podem al Congrés, Laura López; la responsable d'Organització de Catalunya en Comú, Agnès Petit; la darrera candidata d'ECP a les catalanes, Rosa Lluch, i les coportaveus de la Confluència Jove de Catalunya, Carla Galeote i Yosef Bakali.

La diputada d'ECP ha encoratjat Confluència Jove a “no defallir en les vostres ganes de lluitar en una situació tan complexa per a la joventut com l'actual” i ha reivindicat que cal que “el govern progressista que hem aconseguit a l'estat sigui encara més progressista”. Per acabar, la candidata d'ECP per Girona a les darreres catalanes, la historiadora Rosa Lluch, ha volgut agraïr a l'organització juvenil el suport incondicional rebut durant la campanya i més enllà.


Zaida Linares i Jose Manuel Morales, Prodi,  els nous cocoordinadors

Zaida Linares Vélez: 25 anys, de Sils (la Selva), és historiadora de l’art especialitzada en projectes educatius en centres d’art. Activista a la Plataforma Feminista de Girona i coordinadora del Moviment Democràtic de Dones de Sils. Membre de l'executiva dels Comuns de les CCGG. Ha estat la candidata número 9 a la llista d'ECP Girona pel 14F. Considera essencial “lluitar per un futur on es valorin les cures i que evolucionem cap a una vida digna, feminista i justa”. Sempre té present que “l’empatia i l’educació són els motors del canvi”.

Jose Manuel Morales García, Prodi, té 27 anys i és de Blanes (la Selva). Treballador de l'Hostaleria. Delegat sindical i afiliat a CCOO. Responsable de l'Àrea Social de Blanes en Comú Podem. Activista i raper. Ha estat el candidat número 11 a la llista d'ECP Girona el 14F.

 

Participació