Josefina Surina, nova coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Girona

Nascuda a Besalú el 1969, és directora d'una escola de Figueres i regidora d'Educació a Besalú.

Redacció
03 de maig del 2011
L’Institut Català de les Dones ha designat Josefina Surina Gelis (Besalú, 1969) com a coordinadora de la seu territorial de l’ICD a les comarques de Girona.
 
La nova coordinadora és Diplomada en Magisteri, especialitat de Filologia anglesa, per la Universitat de Girona, i Llicenciada en Psicopedagogia per la Universitat Oberta de Catalunya. També és Mestra de català i Màster en Educació Especial per la Universitat de Girona. Actualment era directora de l’Escola Parc de les Aigües de Figueres i és tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, règim intern i ocupació de l’Ajuntament de Besalú.
 
També s’han designat les persones que ocuparan la coordinació territorial a Tarragona i Barcelona. El mes passat ja es va incorporar la persona que coordina la seu de Lleida i queda pendent designar la persona que ocuparà aquest lloc a les Terres de l’Ebre.
 
Com a representant territorial de l’ICD, Josefina Surina coordinarà el desplegament de les polítiques per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes del Govern de la Generalitat i enfortirà les polítiques locals de suport a les dones de les comarques de Girona.
 
També serà responsable de l’impuls i dinamització de l’associacionisme femení amb l’objectiu de promoure la participació social de les entitats de dones. La promoció de la participació de les dones en tots els àmbits, juntament amb la lluita contra la violència masclista i l’educació en la igualtat, és una de les línies estratègiques bàsiques de l’acció de l’Institut Català de les Dones.
 
Una de les actuacions principals de la nova coordinadora serà la consolidació de la xarxa de  Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels ens locals. Els SIAD són serveis que donen informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. També donen compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que els defineix com serveis que incrementen l’eficàcia en l’actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.
 
L’Oficina d’Informació de l’ICD a Girona es troba a la Plaça  de Pompeu Fabra, 1 (Girona). Atén de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores, i dimarts de 16 a 18 hores. El telèfon d’atenció és el 872 97 58 74 i el correu electrònic [email protected]