El Bulli de Ferran Adrià tancarà durant dos anys «per reflexionar»

El descans, previst pels anys 2012 i 2013, ha de servir per tornar, el 2014, amb un nou concepte de restaurant basat en la innovació i l'experimentació.

ACN / Redacció
27 de gener del 2010
576_1251822951404816
576_1251822951404816

El restaurant El Bulli de Ferran Adrià tancarà a partir del 2012 durant dos anys 'per reflexionar' i impulsar un nou projecte basat en la creativitat i la recerca. El restaurant de la Cala Montjoi de Roses es podria convertir en centre basat en la investigació culinària. Així ho ha anunciat el mateix Ferran Adrià aquest dimarts a la VIII Cimera Internacional de Gastronomia Madrid Fusión, afegint que durant aquest temps s'analitzaran les tècniques i estils d'El Bulli, una feina que es plasmarà en una enciclopèdia detallada. La decisió de Ferran Adrià coincideix amb el 50è aniversari del que es considera el millor restaurant del món.

El nou projecte de Ferran Adrià s'obrirà el 2014 buscant els límits del que és un restaurant com a format, de manera que es prioritzarà la investigació enfront a la producció. Així, cada temporada serà diferent quant a les dates d'obertura, nombre de serveis i clients o l'equip de treball.

Segons Adrià, el nou projecte anirà més enllà de l'exercici d'innovació que El Bulli ha anat fent durant els darrers anys, des que es va decidir obrir només durant sis mesos, realitzar un únic servei al dia o suprimir la carta, entre d'altres.

Aquest any El Bulli obrirà el 15 de juny i tancarà el 20 de desembre. El calendari d'obertura del 2011 es farà pública aquest proper mes de setembre.

Millor restaurant del món i tres estrelles Michelin

El passat mes de novembre Ferran Adrià va revalidar les tres estrelles de la guia Michelin per al seu restaurant de la Cala Montjoi.

A més, El Bulli ha estat considerat el millor restaurant del món per la prestigiosa revista 'Magazine' tres anys consecutius. Concretament, el 2006, 2007 i 2008, a més del 2002, any en que ho va guanyar per primera vegada.

Ressò a la premsa internacional

La premsa internacional s'ha tornat a fer ressò del Bulli de Ferran Adrià. En aquest cas, els diaris han destacat la decisió de Ferran Adrià de tancar El Bulli a partir del 2012 durant dos anys 'per reflexionar' i impulsar un nou projecte basat en la creativitat i la recerca. Per exemple el diari digital britànic 'The Times' destaca que 'El propietari del Bulli, el restaurant més exclusiu del món, es tancarà durant dos anys', el diari francès 'Le Monde' diu que 'El restaurant El Bulli tancarà el 2012 i 2013' i ' Il Corriere della Sera diu que 'Ferran Adrià vol retrobar la inspiració i el seu restaurant tancarà durant dos anys'.

També aquest dimarts la premsa nordamericana parla de Ferran Adrià i el Bulli, el 'New York Times' destaca que 'El Bulli tanca durant dos anys'. I és que el restaurant de la Cala Montjoi de Roses es podria convertir en centre basat en la investigació culinària. Així ho ha anunciat el mateix Ferran Adrià aquest dimarts a la VIII Cimera Internacional de Gastronomia Madrid Fusión, on ha assenyalat que durant aquest temps s'analitzaran les tècniques i estils d'El Bulli, una feina que es plasmarà en una enciclopèdia detallada. La decisió de Ferran Adrià coincideix amb el 50è aniversari del que es considera el millor restaurant del món.