Alternativa per la Garrotxa, en solitari a les eleccions

Fa vuit anys que va coaligada amb ICV

Redacció
31 de gener del 2011
La candidatura independentista d'esquerres Alternativa per la Garrotxa (ApG) es presentarà en solitari a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Així ho ha confirmat la formació, que concorre a les eleccions amb ICV des de fa vuit anys i té l'alcaldia a Santa Pau i és al consistori d'Olot, Mieres i al Consell Comarcal.

La decisió ha arribat després d'un debat profund en què s'han pres en consideració aspectes tant locals com nacionals, segons explica la formació, que va fer una enquesta al respecte a la població garrotxina.

En una assemblea on es van donar a conèixer els diferents posicionaments, la votació va aprovar finalment que Alternativa es presentés a les municipals sense formar coalició amb cap altra formació política ni local ni nacional.

Segons explica l'organització, l'objectiu és recuperar l'esperit d'aquella Alternativa que va néixer fa uns vuit anys en què es volia donar cabuda a totes les sensibilitats d'esquerra de la comarca que defensessin els valors de l'ecologia i l'autodeterminació; però, també, ampliar la base del suport popular d'ApG afegint-hi persones, grups i col·lectius que defensin per a la comarca els valors de l'esquerra, la justícia social, la defensa del territori i la independència.