​«Momo» de la garrotxina Anna Roca guanya el premi Butaca 2023

L'obra s'ha endut el guardó a millor espectacle familiar

Els dos protagonistes i actors de Momo, recollit el guardó
Els dos protagonistes i actors de Momo, recollit el guardó | La Xarxa
Nació
22 de novembre del 2023
Actualitzat a les 15:49h
El teatre garrotxí està d'enhorabona. La companyia Anna Roca ha guanyat aquest dilluns al vespre el Premi Butaca al millor espectacle familiar 2023. En una gala celebrada al pavelló d'esports de Premià de Mar, la directora i actriu d'Olot i resident a Sant Feliu de Pallerols ha recollit el guardó per l'espectacle Momo.

L'obra, que compta amb la direcció de Jesús Arbués i l'interpretació de la mateixa Anna Roca i Jordi Gilabert, va imposar-se a Rave de T.Lliure i La gata que volia canviar la història de la Cia. Thomas None, també nominades.

"Moltes gràcies al públic. Al públic que ha votat, que ha vingut al teatre, que ha gaudit de l'espectacle. I sobretot, al públic que va a teatre. Aquest premi és un premi de tot un equip que ens vam reunir el 2014 per començar a pensar i crear a foc lent l'espectacle. És un equip de grans professionals", va dir Roca durant el seu discurs en el moment de rebre el guardó.

"Momo va néixer a Olot i ha voltat molts teatres de Catalunya i també hem passat per Barcelona. Vull dir que de teatre n'hi ha a tot Catalunya, no només a Barcelona. Visca el teatre i visca el teatre familiar!", va reivindicar en el final del discurs.

Momo ja té gairebé deu anys de vida i ha rodat per molts teatres de Catalunya. L'obra també ha estat nominada aquest 2023 als premis de Teatre Barcelona, el 2017 als Premis Max de Teatre com a millor espectacle familiar, el 2016 Premi de la Crítica de Barcelona al Millor Espectacle de Teatre Familiar i el 2016 als Premis Max de Teatre per millor espectacle familiar i millor producció privada d'arts escèniques. L'obra és la versió lliure de l’obra de Michael Ende on tres personatges que viuen dins un jardí botànic abandonat, esperen al públic per explicar-los la història de la nena Momo qui posseeix la meravellosa qualitat de saber escoltar els altres i que desitja ajudar la gent a humanitzar les seves vides.

Ara, l'espectacle garrotxí de la companyia de teatre Anna Roca ha guanyat un dels guardons més rellevants de l'escena teatral catalana. Els Premis Butaca són uns guardons que s'entreguen des de fa 29 anys i que es decideixen a través dels vots del públic. Els espectadors són qui decideix els guanyadors.
Arxivat a