​Apareixen pintades homòfobes a Olot

Uns desconeguts han escrit insults contra el col·lectiu LGTBIQ+ i dibuixat esvàstiques al pas de zebra que Alliberem-nos va pintar a la Plaça Mercat

Algunes de les pintades que han aparegut
Algunes de les pintades que han aparegut | @GiOrgullosa
Redacció
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:07h
A través de les xarxes socials, diferents usuaris i entitats LGTBI d'Olot i la demarcació de Girona han denunciat l'atac homòfob que s'ha produït a la capital de la Garrotxa aquesta setmana. Aquest dilluns van aparèixer diverses pintades contra el col·lectiu LGTBIQ+ al mural que Alliberem-nos va pintar fa anys l'entitat a tocar de la plaça Mercat d'Olot. Es tracta d'un pas de zebra de colors situat al carrer Antoni Llopis que representa la bandera del col·lectiu.
 
Des d'Alliberem-nos consideren que es tracta d'una bretolada, però ho cataloguen com "un atac més" contra els defensors dels drets LGTBI. Entre les diverses pintades que s'han fet, s'hi pot llegir "putos gays" o "hi Hitler" i s'hi poden reconèixer diverses esvàstiques.

El col·lectiu LGTBI de la Garrotxa ja ha denunciat els fets. De moment, es desconeixen els autors de les pintades i, tot i que hi hagi càmeres de vigilància entorn de la Plaça Mercat, no s'ha pogut identificar ningú. L'Ajuntament d'Olot té previst netejar les pintades els pròxims dies.
Arxivat a