1 de 10
Ciclisme

Volta a Catalunya 2023 a la Garrotxa: quines afectacions de mobilitat hi haurà?

La 102a edició de la competició ciclista provocarà talls de trànsit dimarts i dimecres a la comarca

La 102a edició de la Volta a Catalunya té com a principal novetat l'estrena de Molins de Rei com a final d'etapa | Josep M Montaner
per Nació, 19 de març de 2023 a les 10:00 |
Torna la setmana gran del ciclisme català. La 102a edició de la Volta a Catalunya 2023 es disputa a partir d'aquest dilluns 20 de març i s'allargarà fins al diumenge 26. Per aquest motiu, les carreteres garrotxines patiran afectacions de trànsit durant tota la setmana. 


La Volta començarà a Sant Feliu de Guíxols, que repeteix com a primera etapa i manté les arribades als ports de Vallter, La Molina i l'etapa epíleg a Barcelona. Es poden consultar les restriccions vigents a través de les xarxes del Servei Català de Trànsit 


En el cas de la Garrotxa, la Volta hi passarà el dimarts i el dimecres, en la segona i tercera etapa. Tots dos dies el pas de la Volta serà a la franja de migdia entre 13 i 15 h, si els horaris de cursa van com toca.El dimarts, els ciclistes entraran per la C-63 a les Planes d'Hostoles, seguiran cap a Sant Feliu de Pallerols, Sant Esteve d'en Bas, les Preses i travessaran la ciutat d'Olot per agafar la carretera de la cantina que enfila el Coll de Coubet de primera categoria. Després la Volta marxarà de la Garrotxa direcció Sant Joan de les Abadesses.

En la tercera etapa, el dimecres, la cursa vindrà de Rupit. Els ciclistes baixaran el Coll de Condreu i el Coll d'Úria i arribaran a Sant Esteve d'en Bas. Després travessaran les Preses i Olot per tornar a pujar el Coll de Coubet i el Coll de Canes per baixar, en acabat, cap a Ripoll.

 

Participació