​Territori vol el «màxim consens» entre municipis per les variants d'Olot i les Preses

Representants del Departament es reuneixen aquest dimecres amb els tres consistoris implicats per explorar aportacions

Juli Farnández, és el nou conseller de Territori
Juli Farnández, és el nou conseller de Territori | Martí Albesa
18 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:11h
El nou Departament de Territori d'ERC amb el nou conseller Juli Fernández al capdavant, ha fet aquest dimecres la primera visita a la Garrotxa. Ha estat per posar en funcionament el primer autobús 100% elèctric a demanda del país. Durant la visita, Fernández ha estat preguntat per NacióGarrotxa sobre la variant.

El conseller ha explicat que aquest mateix dimecres, el director de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, es reuneix amb els tres ajuntaments implicats (Olot, Vall d'en Bas i les Preses) amb la voluntat de "construir el màxim consens". "Avui el secretari té trobades amb els diferents alcaldes afectats per tal de poder construir aquest consens i a partir d'aquí iniciar tota la part del projecte constructiu de la variant incorporant-hi les al·legacions que puguem tenir per part de les alcaldies, construint aquest projecte consensuat", ha dit Farnández.

Les trobades d'aquest dimecres amb els ajuntaments seran individuals. El Departament es reunirà amb els alcaldes d'Olot, les Preses i la Vall d'en Bas de manera separada. "El que ens cal és que tinguem la capacitat de què en el projecte executiu hi tinguem el màxim de consens possible i, per tant, construir-lo amb les alcaldies de la comarca és imprescindible i és el que nosaltres farem", ha afegit el conseller.
 

Juli Fernández ha fet aquest dimecres la primera visita a la Garrotxa com a conseller de Territori Foto: Martí Albesa


Tot i parlar de consens, Fernández no ha considerat que fos un escull: "És una etapa que s'ha de fer. Nosaltres quan vam arribar vam veure que no l'havíem fet i el que fem és entomar-la i trobar aquest consens per tal de tirar-la endavant". El màxim representant del Departament de Territori considera que l'escenari actual permet "construir consens". Per Fernández, és important situar-se en el projecte i les reunions d'aquest dimecres han d'ajudar en aquest sentit, a més de recollir les propostes que poden plantejar els municipis i incorporar-ne "el màxim" en el projecte.

De fet, el projecte de les variants d'Olot i les Preses ja es troba en una de les últimes etapes administratives. Abans de deixar el càrrec el setembre passat, l'exconseller Puigneró va adjudicar el juliol la redacció del projecte constructiu. D'aquesta manera, es va deixar lligat que s'iniciés la redacció del projecte. Ara, però, amb l'arribada d'un nou conseller i un nou partit al Departament, i mentre el projecte executiu s'està elaborant, Territori tornarà a asseure's amb els consistoris per buscar el màxim consens, tot i que el traçat de la infraestructura va quedar encarrilat amb els estudis informatius i d'impacte ambiental.
Arxivat a