​El comitè d'empresa i la direcció de l'Hospital d'Olot acorden crear un grup de treball

Els treballadors afirmen que continuaran reclamant millores encara que cobrin el 100% de les DPO

Treballadors de l'Hospital d'Olot manifestant-se en una de les protestes convocades
Treballadors de l'Hospital d'Olot manifestant-se en una de les protestes convocades | Martí Albesa
23 de novembre del 2022
Actualitzat el 24 de novembre a les 17:06h
Quart dimecres de protestes a l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Novament, un centenar de treballadors acompanyats d'usuaris i ciutadans s'han concentrat a l'entrada de l'hospital per reclamar millores laborals. Aquesta vegada, la concentració ha vingut precedida d'una reunió entre comitè i direcció que ha tingut lloc a les nou del matí i s'ha allargat més de dues hores i mitja.

Durant la trobada, s'ha acordat crear un grup de treball amb membres del comitè i la direcció de l'hospital per tal de detectar quines són les àrees més castigades per la falta de personal i analitzar si seria possible convertir contractes parcials en complets. "Manifestem que els treballadors estan fent un sobreesforç. Hem acordat crear un grup de treball entre comitè d'empresa i direcció per identificar els serveis on hi ha més pressió i poder mirar bé si es poden arribar a cobrir jornades completes a la parcialitat que hi ha ara. Sempre hem defensat que tenir un contracte parcial des de fa anys és precari", diu Nadia Toberias, presidenta del comitè d'empresa.

A la trobada d'aquest dimecres al matí la direcció també ha anunciat als treballadors que amb el tancament del pressupost al mes d'octubre, es podria garantir el cobrament d'un 58% de les DPO (retribucions per objectius). També s'ha exposat que s'està esperant una transferència estatal que podria ajudar i que, d'altra banda, també hi ha la possibilitat que l'augment de l'1,5% del sou dels funcionaris perjudiqui el cobrament dels incentius.

No en fan prou amb el 100% de les DPO
Malgrat que la direcció ha pujat d'un 30 a un 58% el cobrament de les DPO, els treballadors afirmen que tenen altres demandes, més enllà de les econòmiques: "Encara que cobréssim el 100% no estaríem satisfets. No som mercenaris. Amb quatre diners no ens quedarem satisfets. La nostra màxima prioritat és la inversió en personal, treballar a gust, sense càrrega i sense pressió. Hem de treballar amb bona confiança i comunicació amb els nostres directius. Volem treballar a gust", diu Toberias.

Des de fa aproximadament un mes, part dels treballadors de l'Hospital d'Olot surten a protestar cada dimecres a les 12 h davant el centreper reclamar millores laborals. Entre les demandes hi ha el cobrament del 100% de les DPO, la contractació de més personal i la conversió de contractes parcials a complets. Després de la trobada d'aquest dimecres, direcció i empresa no han pactat cap altra reunió a l'espera que el comitè comuniqui quins membres estan disposats a formar part del nou grup de treball. Mentrestant, dimecres que bé ja s'ha convocat la que, de moment, serà l'última protesta. El comitè va anunciar que es manifestaria els dimecres de novembre i ara també ha d'estudiar si manté les concentracions o fa més accions.