​Els treballadors de l'Hospital d'Olot tornen a manifestar-se després d'ajornar la segona trobada amb la direcció

En la tercera protesta davant el centre han explicat que van haver de suspendre una trobada amb la gerència perquè no se'ls hi van alliberar hores sindicals

Els treballadors en la tercera protesta d'aquest dimecres
Els treballadors en la tercera protesta d'aquest dimecres | Pau Masó
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 23:33h
Tercer dimecres de protesta davant l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Un centenar de treballadors i altres ciutadans de la ciutat s'han tornat a manifestar per reclamar millores laborals al centre. Aquesta vegada ho han fet sense novetats, ja que la reunió que tenien programada per aquest dimarts va haver de suspendre's per falta de representació sindical.

El comitè d'empresa, format per quatre sindicats (SATSE, Metges de Catalunya, UGT i CCOO), té la premissa de participar en la negociació amb, com a mínim, un representant de cada organització. Ara s'ha donat el cas que algun dels portaveus que havien de participar en la trobada d'aquest dimarts no va poder deslliurar les hores i això va provocar que haguessin d'ajornar la negociació amb la direcció. "Ens han de deslliurar per poder negociar. Si a un no se'l deslliura, no podem tirar endavant la negociació", explica Nadia Toberias, presidenta del comitè.

La reunió que havia de ser aquest dimarts, finalment, s'ha garantit que serà dimecres que ve a les nou del matí, hores abans de la protesta que fan els treballadors cada dimecres a les 12 h. Perquè els representants sindicals hi puguin assistir, la direcció de l'Hospital ha hagut de deslliurar-los d'hores de feina: "Som treballadors i tenim hores de disponibilitat limitades, a més de família i dies de descans. Necessitem que ens deslliurin i ens donin els dies", diu Toberias.

La presidenta del comitè no creu que la direcció estigui jugant amb la potestat de deslliurar hores: "No crec que la direcció estigui jugant amb això. Crec que hi ha voluntat d'arribar a acords perquè la situació crea malestar tant als treballadors com a la direcció". Tot i això, Toberias remarca que el fet de no poder assistir a les negociacions demostra el que reclamen: "La manca de personal fa que no ens puguin deslliurar i no puguem defensar els nostres drets sindicals".

Més accions si la negociació no avança 
A l'espera de la reunió de dimecres que ve, els treballadors que ja fa tres dimecres que protesten davant l'Hospital i s'han reunit una primera vegada amb la direcció. Admeten que ja es plantegen més accions si la negociació no funciona. "Si no tenim acords, haurem de pensar en altres accions i fer una escalada a la protesta. Tenim vàries idees". En un principi, el comitè va convocar protestes cada dimecres de novembre per reivindicar millores laborals. Reclamen més personal, que es garanteixi el cobrament de les DPO o més contractes a jornada completa.
Arxivat a