​Treballadors de l'hospital d'Olot alerten d'una situació «insostenible» i inicien una protesta

Tenen intenció de concentrar-se dimecres davant el centre per denunciar la situació

Personal sanitari a l'àrea d'urgències de l'Hospital d'Olot.
Personal sanitari a l'àrea d'urgències de l'Hospital d'Olot. | Martí Albesa
Redacció
31 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 19:03h
Treballadors i treballadores de l'hospital d'Olot han fet públic un manifest on denuncien una situació que qualifiquen "d'insostenible". A l'escrit, asseguren que des de la pandèmia s'ha "evidenciat i agreujat" la falta de personal i que estan "cansats i desmotivats" perquè fan front a "altes càrregues laborals".

"Aquesta sobrecàrrega de treball fa que cada cop hi hagi més baixes laborals. Es treballa amb neguit", afirmen al comunicat promogut pel comitè d'empresa on també diuen que molts treballadors marxen del centre buscant millors condicions. "No es pot garantir una bona assistència i això pot afectar a la seguretat dels pacients", afirmen.

Concentracions cada dimecres
Per denunciar aquesta situació, dimecres es concentraran davant del centre. Exigeixen que hi hagi una previsió de la plantilla "adequada" a les necessitats "reals de cada servei"; més inversió en personal; que no es tanquin llits ni s'anul·lin intervencions programades i exigeixen un "tracte digne i humà per part dels superiors".

A més, diuen que la seva retribució no pot dependre de les despeses de manteniment del centre. I és que, segons expliquen, se'ls ha reduït la retribució variable en funció del compliment d'objectius (DPO) per l'augment dels costos energètics.

Segons fonts de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, la situació es va transmetre de manera interna la setmana passada. En un comunicat intern que el comitè d'empresa va fer arribar a la direcció es detallaven les demandes i també s'anunciava la intenció de protestar cada dimecres de novembre davant el centre. Aquest pròxim 3 de novembre es farà la primera concentració. 
Arxivat a