​Olot vol cobrir les cobertes del pavelló municipal amb plaques solars

De moment, l'Ajuntament repararà les filtracions d'aigua que s'han detectat a l'espera d'una subvenció que permetria fer realitat una de les instal·lacions fotovoltaiques més importants de la ciutat

Vista aèria de les cobertes del Pavelló Municipal d'Esports d'Olot
Vista aèria de les cobertes del Pavelló Municipal d'Esports d'Olot | Edu Volador
20 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:46h
Segurament hi ha poques cobertes amb tanta superfície a la ciutat d'Olot com les del pavelló municipal. Per això, l'Ajuntament planteja ara instal·lar-hi plaques fotovoltaiques i treure rendiment d'una superfície que fins ara estava inutilitzada. El projecte s'ha presentat a una subvenció del Fons Next Generation que s'hauria de resoldre a tot tardar el mes de desembre.

Si s'acaba obtenint la subvenció, la idea del consistori és instal·lar un total de 222 mòduls fotovoltaics amb l'objectiu de crear una "petita illa energètica" que permeti reduir el consum de l'equipament. "Actualment, són unes de les instal·lacions municipals on hi ha una despesa energètica més important. A part de la il·luminació també hi ha un procés d'escalfament d'aigua que també requereix una despesa d'energia rellevant", diu el regidor d'Esports i Medi Ambient d'Olot, Aniol Sellabona.

La instal·lació de les plaques solars es faria a la coberta de les pistes de vòlei. Suposaria la generació de 120.000 quilowatts hora d'energia anual i això permetria cobrir el 40% del consum que té el pavelló. La instal·lació de les plaques fotovoltaiques a les cobertes suposaria una inversió d'un milió d'euros, però la subvenció del Fons Next Generation permetria cobrir-ne 800.000, fet que faria que l'Ajuntament només hagués de pagar l'IVA (200.000 euros).

De moment, s'arreglaran les filtracions
La instal·lació de les plaques fotovoltaiques seria un projecte que caminaria junt amb la renovació i millora de l'estat de les cobertes del pavelló. Des de fa temps pateixen filtracions d'aigua i s'han generat goteres que a vegades acaben caient a les pistes, sobretot, de vòlei. Per això, aquest dijous, la Junta de Govern Local ja ha aprovat la impermeabilització de la coberta del vòlei per un valor de 70.000 euros.

A la pista Josep Jou d'hoquei ja s'han fet actuacions provisionals, però també està previst fer-hi millores per evitar que l'aigua continuï perjudicant l'estat de la coberta. Tant la impermeabilització del sostre de la pista d'hoquei com el del vòlei són inversions que serien compatibles amb la subvenció per a la instal·lació de les plaques fotovoltaiques.
Arxivat a