​Olot s'endinsa en l'univers de Xavier Ruscalleda

Des d'aquest dijous i fins diumenge es podran veure tres creacions de l'artista olotí

Xavier Ruscalleda en una imatge d'arxiu
Xavier Ruscalleda en una imatge d'arxiu | Olot Cultura
Redacció
29 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:37h
Xavier Ruscalleda és un univers de cultura, creació i art. L'artista olotí ha fet molts papers de l'auca cultural i ara mostrarà les seves facetes amb una programació especial que tindrà lloc aquest cap de setmana. A través dels universos d'Olot Cultura, una iniciativa que pretén mostrar el procés de creació dels artistes, Ruscalleda oferirà diferents gèneres i formats del seu univers.

L'Univers Rusca comença aquest dijous i s'acaba el pròxim diumenge 2 d'octubre. Consta de tres espectacles diferents: dues obres de teatre i una pel·lícula. Aquest dijous el cicle comença amb Cartografia de la diàspora, una obra d'improvisació que comptarà amb antics companys d'escenari de Xavier Ruscalleda i que van compartir espectacles i creacions a les companyies que l'artista olotí va regentar (Zootrop Teatre, Teatre de la Fam i la Funerària Teatre). Cartografia de la diàspora es podrà veure aquest dijous a les 20 h al Teatre Principal.

Divendres serà el torn del cinema. Ruscalleda ha passat a la pantalla gran l'obra que ja va estrenar al Teatre Principal d'Olot anomenada Amb el món a l'esquena. La història parla de tres personatges sense esperances que busquen deslliurar-se d'un món hostil. Al film hi apareixen 11 actors i també espais i escenaris de la Garrotxa. Sota el títol d'El cingle, la pel·lícula es podrà veure divendres a les 20 h al Teatre Principal.

I per últim, l'Univers Ruscalleda brillarà amb l'essència de l'artista olotí que és el teatre. Ruscalleda recupera un clàssic de Samuel Beckett com és Tot esperant Godot. Ho fa en un espai especial i únic, l'Espai Barberí d'Olot. L'obra estarà protagonitzada per dos dels actors de més confiança de Ruscalleda: Josep Jou i Pedro Carrizosa. L'espectacle tindrà lloc dissabte i diumenge a les sis de la tarda. Les entrades ja estan exhaurides.
Arxivat a