Desapareix l'estelada del volcà de Sant Francesc d'Olot

Des de fa setmanes la bandera gegant ja no oneja a l'església de dalt el volcà

El pal de bandera on hi havia l'estelada de Sant Francesc
El pal de bandera on hi havia l'estelada de Sant Francesc | Pau Masó
Redacció
19 d'agost del 2022
Actualitzat a les 10:43h
Des de fa aproximadament un mes, l'estelada ja no oneja al cim del volcà Montsacopa d'Olot. La bandera ha desaparegut del pal que hi ha instal·lat dins el recinte del fortí de l'església de Sant Francesc, al cim del volcà.

Es tracta d'una estelada de grans dimensions que és visible des de molts punts de la ciutat i que es va instal·lar ara fa una dècada. La seva desaparició ha passat desapercebuda per l'Ajuntament i també l'entitat que se'n fa càrrec, l'Assemblea Nacional Catalana d'Olot.

Segons han explicat el consistori i la mateixa entitat a NacióGarrotxa després de conèixer la notícia, la intenció és torna-la a col·locar. De fet, no és el primer cop que la bandera instal·lada a Sant Francesc desapareix. Anteriorment l'havien robat i sembla que aquesta vegada podria haver passat el mateix. Es tracte d'un fet que es repeteix de tant en tant també en altres punts de la ciutat com la Solfa, on també hi ha una estelada. 
 

El fortí del Montsacopa amb el pal de bandera que subjectava l'estelada Foto: Pau Masó


L'Ajuntament ja té a punt la nova estelada i espera instal·lar-la just abans de Festes del Tura. D'aquesta manera, la bandera símbol de l'independentisme tornarà a onejar a Sant Francesc per l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. 
Arxivat a